Tetszett a cikk?

Alig egy hónappal az előfizetéses rendszer bevezetése után a több mint 40 rádióadó műsorát közvetítő Magyar Internet Világrádió visszaállította szolgáltatásainak ingyenességét - jelentette be a társaság.

„Meg kell állapítanunk, hogy ez egy sikertelen kisérlet volt finanszírozási gondjaink megoldására” – tette közzé közleményében a Világrádiót működtető Magyar Világportál Szolgáltató Kft (Mavip). A bejelentés szerint a szolgáltatások újbóli ingyenessé tételének az volt az oka, hogy augusztus 18-a és szeptember 11-e között csupán 262-en fizettek elő a rádió szolgáltatásaira, miközben a díjszedés elindítása előtt a Világrádió aktív regisztrált hallgatóinak a száma hat- és tízezer közé volt tehető. Az előfizetési díjakból eddig csupán a minimális üzemeltetési költségek körülbelül egyötöde folyt be - áll a közleményben.
A saját tőkéből indított Világrádió, és a mellette működő VilágTV vállalkozásának célja a magyar nyelvű internetes közönség kiszolgálása. A Világrádió az egész Kárpát-medence magyar nyelvű rádiós piacáról válogatja össze kínálatát, és nagy előnye, hogy egyetlen szoftver segítségével lehet rákapcsolódni az adásokra. A társaság tavaly a Miniszterelnöki Hivatal tulajdonában lévő Inforrás XXI. Kht.-val kötött szerződés alapján még állami támogatást is kapott, amely azonban elsősorban a szintén ingyenes VilágTV fejlesztését segítette (HVG, Háló melléklet, szeptember 6.).
„Reméljük, hogy ha nem is előfizetés, de adományok formájában továbbra is számíthatunk majd hallgatóink egy részének támogatására” – tette hozzá közleményében a Mavip. A támogatások fogadásának módjáról a Világrádió a közeljövőben tájékoztatja hallgatóit - fejezi be a közlemény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
6200 forintot raboltak ököllel

6200 forintot raboltak ököllel

Kalasnyikovval és lőszerekkel mászott be három tizenéves Donald Trump nyaralójának kertjébe

Kalasnyikovval és lőszerekkel mászott be három tizenéves Donald Trump nyaralójának kertjébe

Látványos újdonságok érkeztek a Zoomba

Látványos újdonságok érkeztek a Zoomba