Tetszett a cikk?

Az amerikai Cingular Wireless nyerte a harmadik legnagyobb amerikai mobilcég, az AT&T Wireless-ért folytatott háborút, miután 41 milliárd dolláros ajánlatával kiütötte riválisát, a brit Vodafone mobilszolgáltatót - írja a Financial Times.

Az óriás ügylet 32 milliárd dollár éves bevételű mamutcéget eredményez, amely a legnagyobb amerikai mobilszolgáltató, a Verizon Wireless méltó vetélytársa lehet. Az ezért fizetett ár viszont meglehetősen magas volt, az AT&T Wireless éves bevételének tízszerese, ami az iparágban megszokott öt-hatszoroshoz képest nem kevés.A Cingularnak úgy sikerült győztesként befutnia, hogy a japán DoCoMo eladja AT&T Wireless pakettjét a Cingularnak. Az NTT DoCoMo Inc. 6,5 milliárd dollárt kereshet az amerikai üzleten, mivel 16 százalékos pakettje ellenében élni kíván a Cingular által ajánlott részvényenkénti 15 dolláros árral - jelenti az MTI.Elemzők szerint a DoCoMo eredetileg nem kívánt részt venni saját pakettjével a kivásárlásban, de a Cingular ajánlata végül ellenállhatatlanul magasnak bizonyult. A BellSouth Corp. és az SBC Communications Inc. tulajdonában lévő második legnagyobb amerikai mobilszolgáltató vállalat, a Cingular 41 milliárd dolláros ajánlatával felülkínálta a brit Vodafone Group korábbi ajánlatát - közli a Reuters. A Vodafone részvényesei fellélegeztek, amikor a brit cég kiszállt az AT&T-ért folytatott 15 napos, egyre vadabb licitből: a brit mobilcég papírjai rögtön 6,5 százalékot erősödtek a hírre.A DoCoMo 2001-ben vásárolta be magát az AT&T Wirelessbe, hogy megvesse a lábát az amerikai piacon, és terjesztési csatornát biztosítson i-mode internetes technológiája számára, valamint elősegítse W-CDMA harmadik generációs technológiája elterjedését. A befektetés időzítése azonban a fejlett ágazatok hamarosan bekövetkező recessziója miatt nem bizonyult túl szerencsésnek. A 132,99 millió darab részvényének 15 dolláros árfolyamon történő eladásával a DoCoMo közel kétharmadát nyerheti vissza eredeti 10,2 milliárd dolláros befektetésének.A Cingularnak, amely az SBC Communications Inc. és a BellSouth Corp. tulajdonában van, még el kell nyernie az amerikai versenyhatóságok jóváhagyását a frigyre. A cég 3 milliárd dolláros megtakarítást vár az AT&T Wireless átszervezése után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Nem akartuk ezt az országot homofóbnak lefesteni” – így készült az Anyáim története

„Nem akartuk ezt az országot homofóbnak lefesteni” – így készült az Anyáim története

Nyolcéves kislány a koronavírus csehországi áldozata

Nyolcéves kislány a koronavírus csehországi áldozata

Felhős és esős lesz a péntek, a hegyekben még hó is eshet

Felhős és esős lesz a péntek, a hegyekben még hó is eshet