Tetszett a cikk?

A mobiltelefon-társaságok GSM-ügyfeleinek száma 1,39 milliárd lesz világszerte a tavaly év végi 941,3 millió helyett - vélte az EMC World Cellular Database. A növekedés motorja Ázsia.

A piackutató cég a 18. Cannes-i mobil-világkiállítás, a "3GSM World Congress" hétfői megnyitójához időzítette előrejelzését. A felhasználók száma ugrásszerűen nő, 1997-ben az egész világon még csak 71,1 millió felhasználót tartottak nyilván a GSM-rendszerű szolgáltatásban.Jelenleg a leggyorsabb a növekedés Ázsiában. Tavaly év végén 381,5 millió GSM-ügyfelet tartottak nyilván az ázsiai országokban. Számuk így először haladta meg a nyugat-európait: Nyugat-Európában év végén 355,2 millió GSM-ügyfél volt. A harmadik helyezett Kelet-Európa az év végén mért 97,1 millió GSM-ügyféllel, majd Afrika következett 51,5 millió felhasználóval, utána a Közel-Kelet 23,8 millióval, az Egyesült Államok és Kanada pedig 20,6 millióval, illetve Dél-Amerika 11,9 millió GSM-ügyféllel.Az előrejelzés szerint 2007-re Ázsiában 587 millió, Nyugat-Európában 388,9 millió, Kelet-Európában 150 millió GSM-ügyfélre számít az EMC World Cellular Database.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kunetz: Tömegnyomor lehet a nyitva tartó üzletekben

Kunetz: Tömegnyomor lehet a nyitva tartó üzletekben

Zaklatás miatt vádat emeltek egy volt rendőr főtiszt ellen

Zaklatás miatt vádat emeltek egy volt rendőr főtiszt ellen

Lobenwein Norbert: „Nem gondolom, hogy az idei év a fesztiválokról fog szólni”

Lobenwein Norbert: „Nem gondolom, hogy az idei év a fesztiválokról fog szólni”