Tetszett a cikk?

A szerzői jogok megsértése miatt eljárást indított az Országos Rendőr-főkapitányság, miután az FBI munkatársaival házkutatást tartott a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) egyik kollégiumában.

Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója szerint szerdán az esti órákban az FBI és az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának munkatársai tartottak akciót a BME Kármán Tódor Kollégiumában, és lefoglaltak több számítógépet, illetve szervert. Az akció során nem vettek őrizetbe senkit, két személyt azonban meghallgattak, ellenük szerzői jog megsértése miatt indult eljárás - tette hozzá.Az MTI beszámolója szerint a lefoglalt számítógépes eszközöket szakértőknek adták át, akik a jövő hétre készítik el az első részleges szakvéleményt, s a rendőrség csak akkor tud majd a részletekről beszámolni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!