Tetszett a cikk?

Budapest főpolgármestere négy hónapig hivatalos útjain sofőrrel, egyébként gyalog, tömegközlekedéssel vagy kerékpárral közlekedhet, miután korábban gyorshajtás miatt ellenőrzött jogosítványát négy hónapra bevonták.

Erről maga a főpolgármester tájékoztatta csütörtökön írásban az MTI-t. "Jogosnak tartom és természetesen elfogadom azt a döntést, mely szerint jogosítványomat négy hónapra bevonják, és pénzbírsággal sújtanak. Ez is azt bizonyítja, hogy jogállamban élünk, ezért mindenkire ugyanazok a törvények és szabályok vonatkoznak" - olvasható Demszky nyilatkozatában.Demszky Gábor jogosítványát május 9-én a salgótarjáni rendőrkapitányság rendőrei vonták be, mivel a politikus jelentősen túllépte a megengedett sebességet, és az igazoltatásnál kiderült, jogosítványa is lejárt. A főpolgármester ellen gyorshajtás és érvénytelen jogosítvánnyal történő közlekedés miatt tettek feljelentést. Az ítélet értelmében az SZDSZ-es főpolgármester négy hónapig nem ülhet a volán mögé, és pénzbírságot kell fizetnie. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a videó, amin látni, ahogy összeomlik a 900 tonnás rádióteleszkóp

Itt a videó, amin látni, ahogy összeomlik a 900 tonnás rádióteleszkóp

Fedél nélkül él a legendás punk zenekar egykori frontembere – gyűjtés indult érte

Fedél nélkül él a legendás punk zenekar egykori frontembere – gyűjtés indult érte

Megjelent a rendelet a nyugdíjemelésről

Megjelent a rendelet a nyugdíjemelésről