szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A népszavazást nem lett volna szabad elindítani, annak egyetlen nyertese lett: a magyarokat "politikai értelemben likvidálni akaró soviniszta politika" - jelentette ki Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke egy szombaton megjelent lapinterjúban.

"Ha azt nézzük, hogy milyen esélyeket lehetett tulajdonítani egy ilyen kezdeményezésnek, akkor ezt a népszavazást nem lett volna szabad elindítani" - fejtette ki Kövér László a Magyar Nemzetnek adott terjedelmes interjújában.

A Fidesz vezető politikusa közölte: a népszavazásnak csak egyetlen nyertese van. "Ez pedig a határon túli magyarokat 84 esztendeje különböző eszközökkel, hol erőszakosan, hol kifinomult manipulációval, de beolvasztani, vagy éppenséggel elüldözni, politikai értelemben likvidálni akaró, soviniszta politika, úgy Romániában mint Szerbiában vagy Szlovákiában".

Kövér László, aki az Orbán-kormányban a titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter posztját töltötte be két évig, hozzátette: "a népszavazási kezdeményezésben, különösen a nemleges válaszban a határon túli utódállamok soviniszta politikai elitjei és titkosszolgálatai láttak óriási lehetőséget".

Elmondta, a Fidesz egyebek között azért állt a népszavazás ügye mellé, mert "nehezen tudtuk volna megmagyarázni az erdélyi magyaroknak, a délvidékieknek, hogy miért is nem támogatjuk ezt a kezdeményezést". Kövér László szerint a kettős állampolgárságra leadott "másfél millió igen voks ha nem is sikernek, de olyan alapnak tekinthető, amelyre lehet építeni a jövőben".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: A középiskolák csak május 10-én nyitnak, az érettségi csak írásbeli lesz

Orbán: A középiskolák csak május 10-én nyitnak, az érettségi csak írásbeli lesz

Nagyot drágult a benzin és a friss zöldség, féléves csúcson az infláció

Nagyot drágult a benzin és a friss zöldség, féléves csúcson az infláció

Óvatos a Microsoft, csak szeptemberre tervezi a „nagy nyitást”

Óvatos a Microsoft, csak szeptemberre tervezi a „nagy nyitást”