szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lefoglalta a rendőrség a Számvetés című hatrészes dokumentumfilm összes, vágatlan felvételét a Kapu című folyóirat szerkesztőségében, és a húszórányi anyagot a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban tanulmányozzák.

Fenyő János
© Bánkuti András
"Az ORFK Bűnügyi Igazgatósága hétvégén kiszállt a Kapu szerkesztőségébe és lefoglalta a Számvetés című hatrészes dokumentumfilm összes vágatlan felvételét. A több mint húszórányi anyagot a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban tanulmányozzák" – áll a Kapu főszerkesztője, Brády Zoltán MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írja, a rendszerváltásról szóló filmsorozat egyik részében a Fenyő-gyilkosságot elemzi halála előtti pillanatokban Perczel Tamás pszichológus professzor, "aki a meggyilkolt médiamágnás tanácsadója és pszichológusa volt".

Brády Zoltán szerint a hatrészes filmet a februári filmszemlén teltházak előtt vetítették versenyen kívül. "A rendszerváltást kendőzetlenül ábrázoló filmsorozat vetítésétől eddig minden televízióállomás elzárkózott" – írja a főszerkesztő.

Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője az MTI érdeklődésére megerősítette a lefoglalás tényét. Hozzátette: értékelik, elemzik az anyagot, de többet nem kívánnak elmondani.

Fenyő János médiatulajdonost 1998. február 11-én ölte meg Budapesten a nyílt utcán a mindmáig ismeretlen tettes. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) 2002. február 5-én szüntette meg a nyomozást az ügyben. Tavaly októberben ismét elrendelték a nyomozást, mert a rendőrség olyan új adatok birtokába jutott, amelyek elvezethetnek a megoldáshoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Ismét nyomoznak a Fenyő-gyilkosság ügyében

A rendőrség tavaly októberben ismét elrendelte a nyomozást Fenyő János meggyilkolásának ügyében, de további részleteket a nyomozásról nem mondhatunk - mondta Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője, Horváczy Emese.

Gazdaság

Újjáéled az egykori Fenyő-birodalom ékköve?

Ingatlanforgalmazóként vészelheti át a végelszámolást az egykor Fenyő János médiavállalkozó birtokában lévő Vico Press Kiadó Kft. A cég végelszámolását ugyanis idén leállították, és a társaságot átkeresztelték Vicobaura.

hvg.hu Itthon

Tudják, ki Fenyő gyilkosa

Teljes a hírzárlat a rendőrségen a hét évvel ezelőtti Fenyő-gyilkosság ügyében, miután a nyomozók az elmúlt hetekben mind közelebb kerültek azokhoz a személyekhez, akik 1998. február 12-én a Margit utcában kivégezték Fenyő Jánost, a Vico birodalom fejét.

Itthon

Közel a Fenyő-gyilkosság megoldása?

Hat évvel ezelőtt történt a Fenyő-gyilkosság, és az úgynevezett „döglött ügyek osztályának” vezetője, Kovács Lajos ezredes most fogalmaz úgy, hogy eddig ártott, most már kifejezetten használ a nyomozásnak a nagyobb nyilvánosság.

Gyors otthoni net mindenkinek: olcsó wifi 6 routereket teszteltünk

Gyors otthoni net mindenkinek: olcsó wifi 6 routereket teszteltünk

Kedvez az autófeltöréseknek a kijárási tilalom

Kedvez az autófeltöréseknek a kijárási tilalom

Gulácsi nyáron csapatot válthat

Gulácsi nyáron csapatot válthat