szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy gazdagréti 10 emeletes panelház falán látható majd a 216 négyzetméteres épületgrafika. A Frankhegy utca 7. szám alatti ház lakói maguk jelentkeztek, hogy örülnének a házukat díszítő műalkotásnak, amely két évig marad a falon.

A mai modern városi és különösen a lakótelepi élet jellemzője a befelé fordulás, amelynek egyik kiváltó oka a sivár építészeti környezet - véli Király András, a Képzőművészeti Egyetem végzős hallgatója.

A fiatal művész ezért akarja színesíteni az unalmas házfalat. Az ötlet megvalósításához a fiatal művész Újbuda önkormányzatát kereste meg, amely áldását adta a az elképzelésre. A 216 négyzetméteres grafika a panelelemek méretét követi, azaz 24 darab 3x3 méteres négyzetből épül fel és ironikus módon mutatja be a lakók elképzelt életét.   

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Társadalom

Művészetek plázája

Kulturális bevásárlóközpont - tömören így jellemezhető a március 14-én átadott, Zoboki Gábor tervezte Művészetek...

hvg.hu Kult

High-tech a művészetben és papírvárosok

Egy film a keresztes hadjáratokról, élőzene és tánc ötvözete, multimédia és papírból formált városmakettek. És persze koncertek minden mennyiségben: Nigun és Daniel Zamir, a Zagar és az Ektar, valamint egy igazi etno-rock zenekar Székelyföldről. Programajánlat ínyenceknek a hvg.hu-tól!