szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pártok ma délután terjesztették be a parlamenti bizottsági jelöltjeiket tartalmazó névsort az ügyrendi bizottság elé. Holnap ez alapján választja meg a parlament a bizottsági tagokat. A hvg.hu információi szerint a Fidesz és a KDNP jelöltjei közt szerepel Mikola István és Simicskó István is.

A hvg.hu birtokába jutott a Fidesz és KDNP által közösen összeállított lista, amely tartalmazza a pártok részéről az egyes parlamenti bizottságokba jelölt tagok neveit. Az eddigi gyakorlat alapján valószínűsíthető, hogy a pártok által jelölt tagokat idén sem vétózza meg a parlament.

Mikola István fideszes politikust az egészségügyi bizottság alelnökének, Deutsch Für Tamást a mentelmi bizottság alelnökének, Soltész Mihályt, az ifjúsági, szociális és családügyi bizottság alelnöki posztjára, Varga Mihályt pedig a költségvetési bizottság élére jelölték.

Az alkotmányügyi bizottság alelnöki posztjára Répási Róbertet, a gazdasági bizottság alelnökének Latorczay Jánost, a mezőgazdasági bizottság élére Font Sándort, a külügyi bizottság elnöki posztjára pedig Németh Zsoltot jelölték.

További jelöltek a teljesség igénye nélkül - a  következők: Simicskó István; nemzetbiztonsági bizottság - alelnök;  Halász János;  kulturális bizottság- leendő alelnök; Kontrác Károly; rendvédelmi bizottság - alelnök; Nagy Andor; környezetvédelmi tárca - alelnök.

Közben Lukács Tamás a KDNP szóvivője úgy tájékoztatta, a képviselőcsoport döntése szerint - Semjén Zsolt pártelnök-frakcióvezető az emberi jogi bizottság tagja lesz. Mint a szóvivő mondta, "a KDNP frakció eleget téve az SZDSZ holdudvara követelésének az emberi jogi bizottságba jelöli Semjén Zsoltot". 
 
Gusztos Péter szabad demokrata ügyvivő a napokban sajtótájékoztatón arról beszélt: több közéleti személyiség nyílt levéllel fordult a parlamenti képviselőkhöz, amelyben azt kérték, hogy ne támogassák Semjén Zsolt emberi jogi bizottsági tagságát. 
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!