szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A hétfőn balesetet szenvedett Toller László országgyűlési képviselő bízott sofőrjében, a 71 éves Szőke Jánosban, aki idős kora ellenére rutinos, kiváló szakember - mondta Papp Judit Pécs főjegyzője.

"Szőke Jánost nyugdíjazása után azért alkalmazta tovább az önkormányzat, mert a politikus maximálisan megbízott szaktudásában. A sofőrnek ezen a poszton eltöltött négy évtizedes munkája során egyetlen balesete sem volt" - jegyezte meg Papp Judit Pécs főjegyzője.

Azzal a kérdéssel kerestük meg a főjegyzőt, hogy bár a baleset és Toller László sofőrjének idős kora között közvetlen összefüggést eddig senki sem állapított meg, nem tartották-e kockázatosnak, hogy a férfi hivatásos sofőrként rendszeresen, állandóan siető és késésben lévő közszereplőket szállítson.

Szőke János a polgármester maximális bizalmát élvezte, és joga volt ahhoz, hogy megválassza azt az autóvezetőt, akivel gyakorlatilag fél életét eltölti - szögezte le Papp Judit.

A sofőr korábban úgy nyilatkozott, ez év őszére tervezi visszavonulását a hivatásos járművezetéstől.

Pécs szocialista polgármestere hétfőn a 61-es úton Tamási és Dombóvár között szenvedett balesetet, gépkocsiját egy, egyszerre két kisteherautót szabálytalanul előző személykocsi szorította le az útról.

A politikust szállító szolgálati gépkocsi sofőrje, Szőke János megpróbált kitérni, eközben leszorult az útpadkára, amely megdobta a járművet. A polgármestert és gépkocsivezetőjét, akik súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek, mentőhelikopter szállította Pécsre. Toller Lászlót még aznap este az idegsebészeti klinikán, Szőke Jánost a baleseti és kézsebészeti klinikán megműtötték.

Az MTI közszereplők kivételével nem szokta megnevezni a balesetet szenvedett személyeket, ezúttal azonban eleget tesz a városháza és a családtagok kérésének, akik azt szeretnék, hogy Szőke Jánost ne egyszerűen "sofőrnek" titulálják a sajtóban.

Még kedden megkérdeztük a rendőrséget, hogy milyen sebességgel haladt a Toller Lászlót szállító autó. A rendőrség illetékese nem kívánt válaszolni, de a baleset egyik szemtanúja úgy nyilatkozott, a szolgálati autó jelentősen meghaladhatta a megengedett sebességet - tudtuk meg nem hivatalos forrásból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Társadalom

Toller autóbalesete

Az MSZP továbbra is Toller Lászlót tekinti pécsi polgármesterjelöltjének az őszi önkormányzati választásokon -...

MTI Itthon

Toller László állapota továbbra is stabil

Továbbra is stabil Toller László országgyűlési képviselő állapota, akit folyamatos altatásban tartanak - tudatta a Pécsi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinikájának igazgatója hivatalos közleményben az MTI-vel szerdán.

Itt az új lista: ezek 2020 legrosszabb jelszavai

Itt az új lista: ezek 2020 legrosszabb jelszavai

George Clooney nem Orbán Viktor kedvéért ment bele a politikába

George Clooney nem Orbán Viktor kedvéért ment bele a politikába

Megnyitja parkolóját a fővárosi önkormányzat a környéken lakók előtt

Megnyitja parkolóját a fővárosi önkormányzat a környéken lakók előtt