szerző:
MTI

A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője nem ért egyet azzal, hogy frakciótársa, Kelemen András aláírta a Kossuth téri tüntetők egy csoportjának petícióját.

Navracsics Tibort a Magyar Televízóban azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a hétfőn elkészített petíciót, amely alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását, ideiglenes kormány felállítását és a tárgyalások azonnali megkezdését követeli, mások mellett Kelemen András fideszes parlamenti képviselő is aláírta. Navracsics nem ért egyet ezekkel a követelésekkel; mint mondta, közölte véleményét Kelemen Andrással, de erről majd a frakcióülésen tárgyalnak.

Hangsúlyozta ugyanakkor: nem gondolja, hogy a Fidesz ezzel az alkotmányos rend megdöntésében asszisztálna, vagy bármilyen gyűlöletkampányt folytatna, hiszen az alkotmányozó nemzetgyűlés és az ideiglenes kormány - mint követelés - nem az alkotmányos rend megdöntését jelenti. Jogállamban nem elfogadhatatlan követelés az alkotmányozó nemzetgyűlés, vagy az új alkotmány, a szólásszabadságba ez belefér - tette hozzá.

Navracsics Tibor azt javasolta a pártoknak, hogy tárgyaljanak a szakértői kormány megalakulásáról.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Mégsem kívánnak összekülönbözni a Kossuth tériek

A Kossuth téri demonstráció szervezői egységesek, sem szervezői, sem politikai ellentét nincs közöttük - hangsúlyozza hétfő esti közleményében a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 és a Forradalmi Nemzeti Bizottmány (FNB) nevében Takács András és Halász József.

hvg.hu Gyurcsány-ügy

Napló: Sváby András Orbán Viktorral birkózott

Mintegy háromnegyed órán át próbált Sváby András fogást találni Orbán Viktoron – ám ellenfele kibújt a szorításokból, és nem sok híja volt, hogy padlóra küldje a meglehetősen indiszponált tévészemélyiséget. Kiderült, Orbán nem vállalna tisztséget egy szakértői kormányban, adócsökkentési javaslatait pedig jelentős kiadás-lefaragás egészítené ki. A beszélgetést, némileg rövidített és szerkesztett formában, az alábbiakban olvashatják.

25 éve halt meg Antall József, a rendszerváltás miniszterelnöke - fotók

25 éve halt meg Antall József, a rendszerváltás miniszterelnöke - fotók

Funkciók, amiket lelkiismeret-furdalás nélkül elvárhatunk kávéfőzőnktől

Funkciók, amiket lelkiismeret-furdalás nélkül elvárhatunk kávéfőzőnktől

Strasbourgi terrortámadás: háromra emelkedett az áldozatok száma

Strasbourgi terrortámadás: háromra emelkedett az áldozatok száma

Kirúghatták a kukaholding vezetőit

Kirúghatták a kukaholding vezetőit

Bagóért kap még 5 évre budavári bérlakást a fideszes exképviselő

Bagóért kap még 5 évre budavári bérlakást a fideszes exképviselő

Megint kitaláltak valamit a traffipaxok ellen

Megint kitaláltak valamit a traffipaxok ellen