szerző:
MTI

"Orbán Viktor szerint tekintélyes részben Balog Zoltánnak köszönhető, hogy a keresztény értékrend megjelent a polgári oldalon, a Fidesz elnöke erről a Mélység és magasság című interjúkötet szerdai bemutatóján beszélt Budapesten, a Hold utcai református templomban. A könyvben Balog Zoltán református lelkésszel, fideszes politikussal Halász Zsuzsa újságíró beszélget.

 "Ha az ember végigolvassa ezt a kötetet és vissza tud emlékezni a mögöttünk hagyott tizenhat évre, és azon belül a mi, a magunk nemzedékének nem a hitbe beleszületett, hanem oda magának utat vágni akaró csoportjának, közösségének a személyes életére, (...) akkor azt a kérdést is felteszi, hogy ha olyan nyilvánvaló, hogy jóakarat vezérel bennünket, akkor miért gyűlölnek bennünket ennyire. És ha az ember ezt nem dühében gondolja végig, hanem egy ilyen könyv olvasása közben gondolja végig, akkor szerény választ is tud adni erre a kérdésre. És világossá válik, hogy valójában nem bennünket gyűlölnek (...), nem tőlünk félnek. Azt gyűlölik, attól félnek, amit mi, keresztények hiszünk. Azt gyűlölik és attól félnek, amit mi magyarnak és nemzetinek hiszünk. Függetlenül attól, hogy egyébként az, amit mi kereszténynek hiszünk és magyarnak gondolunk semmilyen gyűlöletre nem ad okot" - hangsúlyozta Orbán Viktor, aki félórás beszédében többször idézett az interjúkötetből.
 
A politikus szerint körül kell járni annak kérdését, hogy a történelemben, hol és mikor találkozott, és mikor vált el egymástól a keresztény és a nemzeti értékrend. Orbán Viktor kiemelte: az, hogy a polgári oldalon hangsúlyosan megjelent a keresztény értékrend, nagyban köszönhető Balog Zoltán munkájának. A pártelnök hangsúlyozta, hogy óva inti a jobboldali politikát attól, hogy az egyházat kritizálja.
 
A volt miniszterelnök szerint a keresztény gondolkodású embereket az elmúlt tizenhat évben folyamatos támadások érik: megkérdőjelezik identitásukat, kétségbe vonják annak őszinteségét és meg akarják bélyegezni őket. Az ellenzéki vezető arról is beszélt: szerinte napirenden kell tartani azt a kérdést, hogy nagypéntek munkaszüneti nappá váljon.
 
Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke a bemutatón hangsúlyozta, hogy amíg a politika világában a megegyezés a fontos, a hit világában a beleegyezés. Az egyházi vezető méltatta Balog Zoltán munkásságát és a most kiadott könyvet.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Orbán: szakértői kormány, vagy előrehozott választás

A Fidesz elnöke szerint 2006 "az öntudatra ébredés éve". Kijelentette: minden erejével azon van, hogy Magyarország ne kerüljön olyan helyzetbe, amikor neki egy, a demokráciára veszélyt jelentő beteges hazudozóval kell tárgyalnia. Orbán Viktor a Heti Válasznak adott interjút. A lap egyik kérdésében foglalt forradalom szót pedig nem javította ki.

MTI Karrier

Gyurcsány Orbánnal beszélne a román pékekről

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök széles körű megbeszélést hívott össze december 12-ére a Románia és Bulgária európai uniós csatlakozását követő munkaerő-piaci stratégiáról - közölte Danks Emese kormányszóvivő. A KDNP elnöksége rövidesen tárgyal a meghívásról.

Itthon

Orbán vezér és Gyurcsány vezér egy csárdában

Sorozatos csalódások és újrakezdések jellemezték az elmúlt esztendőt a Political Capital Institute évvégi jelentése szerint. Egymást érték a sorsfordítónak nevezett események, sem a szereplők, sem a pártpolitikai közeg nem tudott azonban megújulni. Szakpolitikai téren ugyanakkor nem beszélhetünk mozdulatlanságról, a reformok elindítása ugyanis előrelépést jelent a korábbi évekhez képest - áll az értékelésben.

MTI Itthon

Nyakó: Orbán zsákutcában

Nyakó István MSZP-szóvivő az Orbán-interjúra reagáló közleményében azt írta, hogy a Fidesz-elnök szövegéből az látszik, egyelőre hiába várnak fordulatot a felelős politizálás hívei. Orbán ugyanis nem hajlandó belátni a kudarcát, és továbbra is úgy gondolja: aki nincs vele, az ellene van. "Meggyőzni tehát nem lehet, legfeljebb legyőzni" - közölte.

Menekülnek a német cégek Kínából

Menekülnek a német cégek Kínából

Országos hiány van K-vitaminból

Országos hiány van K-vitaminból

A végrehajtás hírére kifizette Juhász Pétert a Pesti Srácok

A végrehajtás hírére kifizette Juhász Pétert a Pesti Srácok

Bejelentették a világ legerősebb 16-magos asztali processzorát

Bejelentették a világ legerősebb 16-magos asztali processzorát

Ötvenegy óvodást öntött le marólúggal egy férfi Kínában

Ötvenegy óvodást öntött le marólúggal egy férfi Kínában

Megszűnik a magyar Playboy

Megszűnik a magyar Playboy