szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Elítélte a Kaposvári Városi Bíróság azokat a pécsi fociszurkolókat, akik három éve szétverték a kaposvári futballstadion lelátóját a Kaposvár–Pécs focimeccsen – jelenti a HavariaPress.

A vandálok leszaggatták a kerítést, és székeket dobáltak be a játéktérre, végül a rendőröknek kellett megfékezniük őket. A bíróság hat vádlottat ítélt el különböző bűncselekményekért, míg négyet felmentettek.

A 2004. szeptemberében rendezett mérkőzésén 100–150 pécsi szurkoló volt a vendégszektorban, ahol már a játék alatt kitört a balhé. A pécsi szurkolótábor megfeledkezett magáról, s amikor a Kaposvár berúgta a második gólját, megkezdték a stadion lebontását. A kerítést 15–20 méter magasságban lebontották, és tucatnyi széket dobtak be a nézőtérre, több százezer forint kárt okozva. A rongálást a belső biztonsági szolgálat sem tudta megakadályozni, végül a rendőrség benyomult a stadionba, és megfékezte a garázdákat, akik közül néhányan még a rendőrökre is rátámadtak.

Az ügyészség tíz pécsi szurkoló ellen emelt vádat, ügyükben hirdetett most ítéletet a bíróság. Az elsőrendű vádlottat csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszakban találták bűnösnek, ezért a bíróság 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönre ítélte. További öt vádlottat rongálásért és csoportos garázdaságért ítélték el, többségük ugyancsak felfüggesztett börtönbüntetést kapott; négy további vádlottat viszont felmentettek. A bizonyítást megnehezítette, hogy kevés hiteles tanúvallomás állt rendelkezésre arról, ki mit is csinált pontosan. A belső kamerák és a tévétársaságok felvételein sem volt mindenki azonosítható. A vádlottak többsége tudomásul vette az ítéletet, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért.

Ez a randalírozás egyébként akkoriban főleg azért vált ismertté a sajtóban, mert Toller Lászlót, aki pécsi polgármesterként a szurkolók között tartózkodott, az intézkedés során megharapta egy rendőrkutya a kezén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Szurkolók-vámtisztek bunyó a repülőtéren

Az argentin Lanus labdarúgócsapatának kilenc szimpatizánsát letartóztatták, mert összeverekedtek a vámtisztekkel a Buenos Aires-i repülőtéren. Legkevesebb négyen kisebb sérüléseket szenvedtek.

MTI Világ

Szurkolói zavargások a Larissza-PAOK meccsen

A rivális szurkolók összecsapása miatt 25 percre félbe kellett szakítani vasárnap a Larissza-PAOK Szaloniki - utóbbi Torghelle Sándor csapata - görög első osztályú labdarúgó-mérkőzést. A zavargásokban harmincan szenvedtek kisebb sérüléseket.

MTI/hvg.hu Világ

Minden hétre jut egy szurkolói rendbontás

Újabb botrányt okoztak Görögországban a szurkolók: ezúttal a csapatuk kosárlabda-mérkőzéséről hazainduló Olympiakosz-drukkerekre támadt rá az AEK Athén szimpatizánsainak egy csoportja.

MTI Világ

Rendőr lőtt le egy szélsőjobbos szurkolót

Egy rendőr rálőtt a Paris St. Germain labdarúgócsapatának két szurkolójára a francia együttes csütörtök esti, hazai UEFA Kupa mérkőzését követően. Az egyik drukker meghalt, a másik súlyos sérüléseket szenvedett.