szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról Kispál Ferenc, a Fidesz Csongrád megyei területi listájáról bejutott képviselője.

"Olyan hibát követtem el, amely összeegyeztethetetlen az országgyűlési képviselői megbízatással, ezért a mai napon lemondok a képviselői mandátumomról" - írta közleményében  Kispál Ferenc, a Fidesz Csongrád megyei területi listájáról bejutott képviselője. A Népszabadság pénteki számában azt írta, hogy Kispál Ferenc egy mobiltelefonnal rögzített felvétel szerint több alkalommal parlamenti padtársa helyett is megnyomta a szavazógombot még júniusban.

A képviselő lemondása hátterében az állhat, hogy egy mobiltelefonnal rögzített felvétel szerint több alkalommal
parlamenti padtársa helyett is megnyomta a szavazógombot a fideszes országgyűlési képviselő. A Népszabadság birtokába jutott képsor tanúsága szerint a parlament egyik júniusi ülésnapján a képviselő, miután felhangzik a frakcióvezetők utasítása a szavazásra, megnyomja saját szavazógombját, majd a tőle balra ülő Nagy Sándor fideszes képviselőét is. Egymás után többször is. A felvételen látszik, hogy padtársa nincs a közelben, ellenben a parlamenti jegyzőkönyvek tanúsága szerint Nagy Sándor éppen ugyanúgy voksolt, mint Kispál Ferenc - és a többi fideszes képviselő - olvasható az újságban. 
   
Kispál Ferenc a Népszabadság megkeresésére tagadta, hogy valaha is más helyett szavazott volna a parlamentben. A lap megkeresésére Nyakó István, az MSZP szóvivője annyit mondott: miután nem ismerik a részleteket, érdemben egyelőre nem tudnak állást foglalni. Az biztos, tette hozzá, hogy minden hasonló esetet ki kell vizsgálni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony: "Fércművet küldött egyeztetés helyett a kormány"

Karácsony: "Fércművet küldött egyeztetés helyett a kormány"

Nem tett vallomást a George Floyd meggyilkolásával vádolt rendőr

Nem tett vallomást a George Floyd meggyilkolásával vádolt rendőr

Videó: percekig ütötte egymást két férfi a tápiószelei családsegítő központban

Videó: percekig ütötte egymást két férfi a tápiószelei családsegítő központban