szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jogellenes az adatvédelmi biztos szerint, ha intézkedő rendőrök felismerhető arcképmását közzéteszik, nyilvánosságra hozzák.

A rendőrökről készült felvételek nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban az Országos Rendőr-főkapitányság kereste meg Péterfalvi Attila adatvédelmi biztost - közölte Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője hétfőn.

A közlemény idézi az ombudsman válaszát amely szerint: "az intézkedő rendőr nem tekinthető közszereplőnek, intézkedése pedig nem minősül közszereplésnek." "rendőr hozzájárulásának hiányában arcképe nem hozható nyilvánosságra."

Az MTI nem tud arról, hogy bármilyen a közelmúltban történt esemény kapcsán kereste volna meg az ombudsmant az ORFK.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Részegek forradalma: tudatosan támadtak a rendőrökre

Tizenkilenc ember sérült meg hétfő este, a Budapesten történt utcai rendbontásokban, amelyek miatt összesen húsz embert állítottak elő - közölte kedd reggeli sajtóértekezletén Bencze József országos rendőrfőkapitány. A rendőrség szerint a "tüntetők" fele ittas volt.