szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Molotov koktéllal felgyújtották a Vörös Csepel nevű kocsmát csütörtökre virradóra.

Horváth Gyula, a XXI. kerület  alpolgármestere felháborítónak tartja a barbár atrocitást, amelynek következtében másfél millió forintos kár keletkezett a vendéglátóhelyen. Bízik abban, hogy a rendőrök mielőbb lakat alá teszik a tetteseket. Közveszély okozása miatt súlyos büntetést érdemelnek az ilyen vandalizmus elkövetői. A kocsmában keletkezett tűz ugyanis könnyen átterjedhetett volna az egész lakótömbre, emberek sokaságának életét és vagyonát veszélyeztetve ezzel.
 
A szocialista  politikus leszögezte, elfogadhatatlan ez az intoleráns cselekedet, amely ártatlanokat veszélyeztetett. Attól ugyanis,  hogy valakiknek nem tetszik valami, ez esetben a retro kocsma, aligha tekinthető normális dolognak, ha ilyen módon fejezik ki egyesek a nemtetszésüket.
 
Németh Szilárd kerületi Fidesz-frakcióvezető közleményében tiltakozott az ellen, hogy kommunista jelképeket és politikusok arcképeit használó kocsma megnyitását engedélyezte a polgármesteri hivatal. Szeles Gábor helyi jegyző ugyancsak közleményben tudatta, hogy a jogszabályokban előírt követelményeket a kereskedő teljesítette, így a szakhatóságok megadták a működési engedélyt. Jelezte azt is, hogy az üzlet nevét a tulajdonos határozza meg, s ha az megfelel a jogszabályoknak, a hatóságok nem kifogásolhatják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HavariaPress Itthon

Elhunyt a felgyújtott Romkert biztonsági őre

Életét vesztette a Rudas gyógyfürdő biztonsági őre, miután keddre virradó éjszaka, feltehetőleg gyújtogatás miatt leégett a fürdő mellé épített kerthelyiség - értesült a HavariaPress.