szerző:
hvg.hu

Vajon hány olyan európai fővárost találunk, amelynek kitüntetett, belvárosi kerületeiben a szépséges paloták mellett ennyi - időnként veszélyesen -elhanyagolt épület, ennyi szemét és kutyapiszok van, mint amennyi Budapesten. Megmutatjuk, mire gondolunk.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Gazdaság

Fővárosi lakáspiac: hol van hát lakóhelyünk?

Miért dönt ma egy család úgy, hogy másik kerületbe költözik? Vonzóbbá teszi-e a városrészt egy új lakásberuházás? Cikkünkben feltérképezzük a fővároson belüli költözések nyertes és vesztes kerületeit.

MTI Itthon

Budapesten lesz a világ reptereinek legfontosabb konferenciája

Budapesten tartják a világ repülőtereinek legfontosabb seregszemléjét, a Global Airport Development (GAD) konferenciát november 24-27-e között - közölte az esemény házigazdája, a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA).

MTI Kult

A New York Palota nyerte el Budapest Építészeti Nívódíját

A Lánchíd 19 Design Hotel, a lágymányosi Infopark "D" épülete és a New York Palota rehabilitációja nyerte el a Budapest Építészeti Nívódíja 2007 pályázaton a legkiemelkedőbb új és felújított épületeknek járó címet az idén.

hvg.hu Itthon

Iskolai verekedések: a budapestiek agresszívebbek

Az iskolákban jelen van az agresszió: a tanárverés ritka, de nem úgy a zsarolás, a kiközösítés és a lelki terror. Nem igaz az sem, hogy a tanárverők cigány gyerekek lennének – derül ki abból a gyorsjelentésből, amit Mayer József oktatáskutató készített.

MTI Gazdaság

Rekordok a fővárosi irodapiacon

Közel 100 ezer négyzetméterel bővült a harmadik negyedévben a budapesti irodapiac, a kihasználatlanság mégis csak fél százalékkal emelkedett – áll a CB Richard Ellis legfrissebb elemzésében.

Vona Gábor a zuhany alatt találta ki a Magyar Gárdát

Vona Gábor a zuhany alatt találta ki a Magyar Gárdát

Az MTVA akkor sem sajnálja a pénzt, ha fodrászról vagy stylistról van szó

Az MTVA akkor sem sajnálja a pénzt, ha fodrászról vagy stylistról van szó

Ókori erotikus falfestményt fedeztek fel Pompejiben - fotók

Ókori erotikus falfestményt fedeztek fel Pompejiben - fotók

Bekérették a szkopjei magyar nagykövetet a Gruevszki-ügy miatt

Bekérették a szkopjei magyar nagykövetet a Gruevszki-ügy miatt

Végre eljut a Disturbed Magyarországra

Végre eljut a Disturbed Magyarországra

Becsapták a "Picasso-festményt" találó írónőt

Becsapták a "Picasso-festményt" találó írónőt