szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Paczolay Pétert választották meg az Alkotmánybíróság (Ab) új elnökévé a testület keddi teljes ülésén titkos szavazással.

Bihari Mihály jelenlegi elnök 9 éves alkotmánybírói megbízatása július 2-án jár le, az azt követő napon lép hivatalába a három évre elnökké választott Paczolay Péter. Ő lesz a testület ötödik elnöke. 
 
Paczolay Péter 1990-től 1996-ig az Ab főtanácsosa, 2000-ig főtitkára volt. Ezt követően öt évig volt a Köztársasági Elnöki Hivatal helyettes vezetője, majd 2005 augusztusától alkotmánybíróvá történő megválasztásáig, 2006 februárjáig a Köztársasági Elnöki Hivatal vezetője. 2007 márciusában az Ab elnök-helyettesévé választották. 
 
Sereg András, az Ab sajtófőnöke elmondta: Paczolay utódjáról az elnök-helyettesi poszton várhatóan a jövő héten döntenek.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Gyurcsány kontra alkotmánybírák

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Alkotmánybíróságot tette felelőssé azért, amiért a március 9-iki népszavazásra egyáltalán sor kerülhetett. Kóka János pedig az egész magyar demokráciára tartotta károsnak az alkotmánybírák döntését. Meglehet, joggal. De abban, hogy ilyen összetételű a testület, az MSZP is vastagon benne van.

Újabb egyetem indulhat el a modellváltás felé

Újabb egyetem indulhat el a modellváltás felé

Az olasz maffiának aranyat ér a járvány

Az olasz maffiának aranyat ér a járvány

Betiltották az utcai alkoholfogyasztást Mezőkovácsházán

Betiltották az utcai alkoholfogyasztást Mezőkovácsházán