szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lefülelték az idei háromszázezredik bliccelőt a BKV ellenőrei. A tetten ért bliccelő korábbi büntetéseinek teljes összege meghaladja a 370 ezer forintot, és eddig 23 alkalommal vette igénybe a társaság szolgáltatásait díjfizetés nélkül.

A közleményben megemlítik, hogy eddig ebben az évben mintegy 10 millió utast ellenőrzött a BKV 423 ellenőre. A bliccelő utasok aránya - a szakértők szerint - 20-30 százalékra tehető, ami azt jelenti, hogy naponta körülbelül 1500-1700 utassal szemben kezdeményeznek pótdíjazási eljárást a jegyellenőrök.  Az elmúlt öt évben pótdíjtartozásokból több mint 15 milliárd forintos kintlévőség halmozódott fel a közlekedési cégnek. Az idei évben várhatóan 10,5-11 milliárd forint kárt okoznak a bliccelők. Ebből az összegből akár 150 új buszt is beszerezhetett volna a társaság.
 
A háromszázezredik bliccelőt még vasárnap, a 78-as trolin fülelték le a BKV ellenőrei - tették hozzá a közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Eladják a bliccelők félmilliárdos tartozását

A MÁV-Start Zrt. tárgyalásos közbeszerzési eljárás keretében kívánja értékesíteni 470 millió forintos követelését, amely a jegy nélkül utazókkal szemben keletkezett egy év alatt. A felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

MTI Itthon

A BKV eladja a bliccelők pótdíjtartozásait

Várhatóan január első felében írja ki a Budapesti Közlekedési Zrt. a pótdíjtartozások eladására a közbeszerzési eljárást - tudatta a közlekedési társaság sajtóosztálya.

Mától letölthető a kormány ingyenes otthoni szoftvercsomagja, de ne örüljön előre

Mától letölthető a kormány ingyenes otthoni szoftvercsomagja, de ne örüljön előre

Giugiaro cége hozná vissza a Vissza a jövőbe autóját?

Giugiaro cége hozná vissza a Vissza a jövőbe autóját?

Negyedével nőtt itthon a használt autók átlagára

Negyedével nőtt itthon a használt autók átlagára