szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szántód polgármestere szerint egy jelenleg lezárt, magánstrandként használt közvetlen vízparti terület nem az utcában épült ingatlanok tulajdonosaié, hanem a településé – írja a Somogyi Hírlap.

A megyei napilapnak nyilatkozó Dolgos János, a Balaton-parti település polgármestere felháborítónak tartja, hogy a település rendezési tervében közparkként feltüntetett, több mint 100 méter hosszú és 12 méter széles parti sávot a szántódi „villapark” tulajdonosai magánterületként kezelik.

Az említett területen a kilencvenes évek vége óta 36 nyaraló épült azután, hogy az egykori MÁV-üdülő területét felparcellázták. A jelenlegi tulajdonosok azt mondják: ők úgy vásárolták meg a telkeket, hogy a szerződésük szerint a területhez jár nekik a magánstrand is, tehát úgy tekintik, hogy az jogos tulajdonuk, ezért kerítéssel zárták le a vízpartot.

A polgármester az eladáskor már meglévő települési rendezési tervre hivatkozva pert indított a tulajdonjogért, felajánlva, hogy a vízhez legközelebb eső nyaralók tulajdonosait kárpótolják az elvesztett partért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nap

Vétózott Balaton-törvény

Nem írta alá Sólyom László köztársasági elnök a Balatonról szóló törvény június 9-én megszavazott módosítását, hanem...

hvg.hu Shake

Balaton - fürdőruha nélkül

A Balaton szó hallatán legtöbbünknek a víz szikrázása, a fürdőzők és a kukoricaárusok zsibongása, valamint a lángos, a hekk és a palacsinta illata jut eszünkbe. Vannak azonban a magyar tengernek más arcai is, amelyeket alkalomadtán érdemes megismerni, és ehhez még fürdőruha sem szükséges.

hvg.hu Itthon

Félmilliárd forint Balaton-tanulmányokra

Csaknem 500 millió forint közpénzt költöttek a balatoni üdülőkörzet fejlesztését célzó tanulmányokra a rendszerváltás óta – írja a Népszabadság.

MTI Itthon

Indul a balatoni hajózási főszezon

Szombaton kezdődik és augusztus 24-ig tart a balatoni hajózási főszezon, amelyben az eddiginél több balatoni kikötőből indulnak menetrendi személyhajók, sétahajók, retro diszkóhajók, gyerekhajók, és a komp is sűrűbben közlekedik.

MTI Plázs

Csak a Balatonnál nem lett kevesebb a parlagfű

Több mint kétszázmillió forint bírságot szabtak ki tavaly parlagfűvel szennyezett területek miatt - mondta Péterfia Éva, a Parlagfűmentes Magyarországért Tárcaközi Bizottság elnöke.

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

Elbukott a magyar kezdeményezés: nem lesz uniós jogszabály a kisebbségek jogairól

Elbukott a magyar kezdeményezés: nem lesz uniós jogszabály a kisebbségek jogairól

77 koronavírusos beteg hunyt el

77 koronavírusos beteg hunyt el