szerző:
hvg.hu

A XIV. kerületi vagyonkezelő cég, vagyis a Zuglói Zrt. feldarabolása ugyan nem sikerült, az ezért járó több millió forintos célprémiumot mégis kifizették a cég vezetőjének. Nem egetrengetően nagy összeg, ám a veszteségesen működő önkormányzat deficitjét ez is csökkenthette volna.

Tavaly a zuglói képviselő-testület tagjai úgy döntöttek, hogy a városrész vagyonkezelő cégét az eredményesebb működés érdekében átalakítják. Úgy gondolták - s ez szerepel a 2007. szeptember 18-i testületi ülésen közzétett javaslatban -, hogy bár "a hatósági és önkormányzati közfeladatokra alkalmas az [aktuálisan meglévő] hierarchikus  szervezet, de például az ingatlanfejlesztés „lapos” szervezeti modellt igényel.” Úgy tervezték, egy költségvetési szerv mellett működnének a társasházakkal és az ingatlanfejlesztésekkel is foglalkozó különálló kft.-k.

Az átalakítás lebonyolításával a Zuglói Zrt. vezetőit bízták meg: a vezérigazgatót és két helyettesét célprémium kitűzésével próbálták motiválni. A tervek ellenére a zrt. átalakítása elmaradt. A hvg.hu információi szerint azonban a jutalmazás nem, legalábbis a vagyonkezelő jelenlegi vezérigazgatója, Bokor István, aki 2007. december 17-ig a cég gazdasági igazgatója (vagyis az akkori vezér helyettese) volt, 2,6 millió forintos jutalmat kapott. Az erről szóló döntést az idén július 29-i képviselő-testületi ülésen fogadták el. Úgy tudjuk, a milliós összeget az ülést követően azonnal át is utalták a vezérigazgatónak, s „elfeledkeztek” a zrt. 2007 őszéig regnáló első emberéről, Zölde Józsefről, s annak másik helyetteséről, Lendvai Károly műszaki igazgatóról.

Bokor István nem cáfolta a hvg.hu értesüléseit. Hangsúlyozta, hogy a zrt. átalakítása folyamatban van, csak nem olyan módon, ahogy azt tavaly kigondolták; a cég szétdarabolásával szemben ugyanis a vagyonkezelő egyben tartása és erősítése lett a cél. „Ezért azokat a polgármesteri hivatalból a lakás- és vagyongazdálkodással kapcsolatos tevékenységek hamarosan átkerülnek a Zuglói Zrt.-hez, amely amúgy is ezekkel foglalkozik” – közölte a vezérigazgató.

Hozzátette: az ő célprémiumának kiutalásáról valóban a képviselő-testület döntött, miután elfogadta az átszervezéssel kapcsolatos folyamatok támogatásért elvégzett munkát. „Megdolgoztam a prémiumért, teljesen jogosnak érzem azt” - vélekedik a "sikerdíjról" Bokor István, aki arról nem volt hajlandó nyilatkozni, hogy helyettese, Lendvai Károly, aki a célprémiumra szintén ki volt írva, miért nem részesült a jutalmazásban, illetve, hogy mi a helyzet a cég korábbi első emberével, Zölde Józseffel. Bokor ezekre a kérdésekre azt válaszolta, hogy előbbi egy gazdasági társaság belügye, a másik pedig nem az ő kompetenciája.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Itthon

Több milliós jutalmak Zugló vezetőinek

Több millió forint jutalmat vettek fel Zugló vezetői – tudta meg a hvg.hu. A polgármester és a két alpolgármester első félévi munkájának jutalmazását a „kiemelkedő teljesítmény” indokolta. Sokan tanácstalanok: a zuglói vagyonkezelő feldarabolásának előkészítését vagy az egészségügyi és az oktatási intézményeket is érintő megszorító intézkedéseket díjazzák a XIV. kerületben?

Itthon

Miért darabol a zuglói önkormányzat?

Határozatképtelenné vált a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. (ZV) igazgatótanácsa, miután több tag lemondott, tiltakozásul, amiért három részre szabdalták az önkormányzat vagyonkezelő cégét. Sokan attól tartanak, hogy magánkézbe kerülhet a kerületi ingatlanvagyon értékes része.

hvg.hu Itthon

Zuglói rendkívüli ülés: nyolcvanmillió forint a tét

Megtámadja a Közigazgatási Hivatalnál a zuglói Fidesz-Fidelitas frakció a mai rendkívüli testületi ülést, mert annak összehívásakor nem tartották be az előírt határidőt – tudta meg a hvg.hu. A szocialisták szerint csak a gyorsan hozott döntéssel sikerült időben módosítani a rendeletet az önkormányzat helyiségeinek bérleti díjáról, s így nem esik el Zugló mintegy nyolcvanmillió forinttól.

Csikász Brigitta Itthon

Ingyenlakás a zuglói szociáldemokrata képviselőnek?

Harmincmillió forint körüli összegért árulja Zugló egyik MSZDP-s önkormányzati képviselője azt az ingatlant, amelyhez egy fillér kifizetése nélkül, csupán felújítási munkák elvégzésének vállalásával jutott hozzá az önkormányzattól. Ezeket azonban – tudomásunk szerint – nem végezte el, s a kerület vezetői sem kérnek rajta számon semmit.

hvg.hu Itthon

Elhatárolódik a Zuschlag-ügytől a zuglói vagyonkezelő

A Zuglói Vagyonkezelő Zrt. minden dolgozója nevében elhatárolódik a Zuschlag-ügytől a cég új vezetése – közölte a hvg.hu-val Bokor István, a társaság december 18-án kinevezett vezérigazgatója, miután a zrt. két dolgozója, a büntetőeljárás érintettjeként többször is említésre került a sajtóban.

Négy és fél évet kapott a feleségét bántalmazó férfi

Négy és fél évet kapott a feleségét bántalmazó férfi

Radar360: nem zárják ki a Fideszt, meghalt Terry Jones

Radar360: nem zárják ki a Fideszt, meghalt Terry Jones

520 millió forintot kérnek a kocsiért, amiben agyonlőtték Tupacot

520 millió forintot kérnek a kocsiért, amiben agyonlőtték Tupacot

Kártérítést kaphat Tóásó Előd

Kártérítést kaphat Tóásó Előd

Üveggé változott az agya a vezúvi kitörés egyik áldozatának

Üveggé változott az agya a vezúvi kitörés egyik áldozatának

Megkezdődött a szenátusban a Trump elleni eljárás

Megkezdődött a szenátusban a Trump elleni eljárás