szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nemzetközi Ján Langos-díjjal tüntették ki Szlovákiában Göncz Árpád volt magyar köztársasági elnököt. Édesapja nevében a rangos elismerést Göncz Kinga külügyminiszter vette át szerdán délután Pozsonyban.

Az egykori pozsonyi megyeházán megtartott díjátadó ünnepségen megjelent a szlovák és a cseh külügyminiszter, Ján Kubis és Karel Schwarzenberg is. Az elismerést a Ján Langos Alapítvány és a Pontis Alapítvány ítéli oda közösen olyan személyiségeknek, akik kiemelkedő módon járultak hozzá az emberi jogok érvényesítéséhez és a nemzetek együttéléséhez Közép-Európában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Göncz Árpád: aki nem élte át, az átalakítja a történeteket

Aki nem élte át, az szükségképpen átalakítja a történteket a maga aktuális céljai érdekében. Ez a forradalmak és ez az ünnepek sorsa – nyilatkozta Göncz Árpád volt köztársasági elnök 1956-ról és az évfordulóról beszélve a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjúban.

"Sárkány ellen sárkányfű" - mondta Orbán, mielőtt megkapta a vakcinát

"Sárkány ellen sárkányfű" - mondta Orbán, mielőtt megkapta a vakcinát

Háromgyerekes apa a késelő buszsofőr

Háromgyerekes apa a késelő buszsofőr

Szupererős új divatterepjáró: videón a Lamborghini Urus Evo

Szupererős új divatterepjáró: videón a Lamborghini Urus Evo