szerző:
MTI

Kisebb fennakadásokkal ugyan, de üzemelt a ferihegyi reptér csütörtökön délelőtt, jelentősen javult a forgalmi helyzet az előző napihoz képest, 11 óráig 28 járatból 23 elindult, legfeljebb 5-10 perces késéssel.

A késő délutáni órákig a BA biztosítottnak látja a légikikötő szinte normálisnak mondható működését. Az üzemanyag ellátás zavartalan. Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője elmondta, hogy az utasbiztonsági ellenőrzésre sem kell fél óránál többet várni. A BA arra számít, hogy ez a helyzet lesz jellemző a nap nagy részére.

A sztrájk miatt egyedül a Malév döntött egyes járatainak törlése mellett, még szerdán: 29 járatát indítja el, 13-t azonban törölt.

A BA szóvivője elmondta, hogy a sztrájk miatt kizárólag a 2B terminálon léptetik be az utasokat a tranzitba. A Budapest Airport továbbra is arra kéri minden utasát, hogy indulás előtt érdeklődjön a légitársaságánál és legalább két órával indulás előtt jelenjen meg a repülőtéren.

A kora reggeli gépek kis késésekkel ugyan, de útnak indultak, a hét órai műszakváltás után pedig még gördülékenyebbé vált az utasok és járatok kiszolgálása - mondta Szollár. A Malév reggeli berlini, milánói, bukaresti, moszkvai és velencei járata alig pár perces késéssel indult, a British Airways londoni gépe pedig időben szállt fel. Elindult a Lufthansa zürichi, frankfurti, a Wizz Air malmői és az eas yjet párizsi járata is.
 
A repülőtér üzemeltetője fenntartja álláspontját: nem enged a  "zsarolásnak, a szakszervezeti vezetők önös érdekeit szolgáló irreális követeléseknek" - fogalmazott Szollár Domokos. Aláírást gyűjtenek azok a dolgozók, akik nem vesznek részt a sztrájkban, ezzel fejezve ki, hogy nem értenek egyet a sztrájkolók céljaival és felelőtlennek tartják a szakszervezeti kezdeményezést.

A munkáltató szerint a sztrájk a reptér biztonságát is veszélyezteti, mivel tűzoltók és a mentők sem juthat be, ezért a BA e-mailben várja azok pananszait, akiket éppen a munkavégzésükben akadályozott a munkabeszüntetés.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Ferihegyi sztrájk: az üzemeltető optimista

Javult a helyzet a Ferihegyi reptéren a tegnapihoz képest, a reggeli műszak munkavállalói közül annyian felvették a munkát, hogy a 2B-terminálon 3-5 utasbiztonsági kaput is üzemeltetni lehet a délutáni órákig - mondta Szollár Domokos, a repteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője.

MTI Itthon

Ferihegy: ma is késések, törölt járatok a programon

A kora reggeli járatok elindultak a Ferihegyi repülőtérről a munkabeszüntetés második napján, de a szakszervezetek kitartanak, nem függesztik fel a sztrájkot, így nap közben járattörlésekre, késésekre kell számítani.

MTI Itthon

Már több ferihegyi járatot töröltek, délutánig béna a reptér

A Malév délután egy óráig minden járatát törölte a sztrájk miatt, nem közlekedik az Air France párizsi és a British Airways londoni járata, a Lufthansa utasait busszal szállítja Bécsbe, a New York-i járat ugyanakkor közlekedik - mondtaSzollár Domokos, a Budapest Airport (BA) szóvivője.

MTI Itthon

Ferihegy: nem szállnak fel a gépek

Várhatón nem változik a helyzet délelőtt a Ferihegyi Repülőtéren, az utasbiztonsági ellenőrzés hiányában az utasok nem juthatnak el a gépekhez, így a járatok vagy jelentős késéssel indulnak, vagy törlik őket. Eddig egy Varsóba induló járatot töröltek.

MTI Itthon

Járnak a gépek Ferihegyen

A Wizz Air diszkont légitársaság minden járatát a 2B terminálról indítja csütörtökön, a British Airways reggeli londoni járata pontosan indult és a tervek szerint a déli járat is a menetrend szerint száll fel.

MTI Itthon

Ferihegyi sztrájk: elindul néhány járat délután

Ferihegyi sztrájk - Délután 3 és 4 óra között elindul néhány járat Ferihegyről, az utasok a 2A terminálon csekkolnak be, de a 2B terminálról indul a repülőgépük - mondta el Szollár Domokos, a Budapest Airport (BA) szóvivője. Hozzátette: az Orangeways busztársaság kedvezményes tarifával szállítja az utasokat a szomszédos országok reptereire.

MTI Itthon

Ferihegy: leállt az utasbiztonsági ellenőrzés

Leállt a közlekedés a Ferihegyi repülőtéren szerdán reggel két szakszervezet tagjainak sztrájkja miatt. Az utasbiztonsági ellenőrzés teljesen szünetel, a 2A terminál indulási csarnoka megtelt a várakozó utasokkal.

MTI Itthon

Ferihegyi sztrájk: a Malévnál is minden bizonytalan

A Malév mindent megtesz, hogy járatait a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt.-nél kialakult helyzet ellenére üzemeltetni tudja, a légitársaság vezetés a szerdán a műszakváltásokat követően értékelni a kialakult helyzetet - közölte a Malév kedd este, a BA két szakszervezete által szerdára meghirdetett sztrájkkal kapcsolatban.

Verhofstadt: Vége az EU-nak, ha nem lépnek fel Orbánnal szemben

Verhofstadt: Vége az EU-nak, ha nem lépnek fel Orbánnal szemben

Felháborodott Tarantino filmjén Polanski felesége

Felháborodott Tarantino filmjén Polanski felesége

Pofátlan módon loptak meg egy autóját mosó taxist – videó

Pofátlan módon loptak meg egy autóját mosó taxist – videó

A Google is a nap legfontosabb eseményére figyelmeztet

A Google is a nap legfontosabb eseményére figyelmeztet

Hont András: Álmainkban Európa visszainteget

Hont András: Álmainkban Európa visszainteget

Versenyruhájában temetik el Niki Laudát

Versenyruhájában temetik el Niki Laudát