szerző:
MTI

Orbán Viktor szerint ha leülne a miniszterelnökkel tárgyalni, akkor az a benyomás alakulhatna ki az emberekben, hogy a Fidesznek köze van a kormány elhibázott válságkezeléséhez. A Fidesz elnöke a MR1-Kossuth Rádióban arról is beszélt, hogy a Fidesz elnöksége egyhangúlag döntött úgy, hogy nem fogadja el Gyurcsány Ferenc egyeztetési meghívását.

Orbán Viktor a rádió kora reggeli műsorában arra emlékeztetett, hogy a miniszterelnök által kezdeményezett nemzeti csúcson már konzultáltak, ott elmondták javaslataikat, amelyeket azonban a kormány nem fogadott meg, más utat választott, ezért „ezek után nincs miről beszélni”. „Ha én leülök a miniszterelnökkel, az a benyomás alakulhatna ki Magyarország polgáraiban, hogy az a félrekezelés, az az elhibázott válságkezelés, amit a kormány magáénak vall, és amit a 2009-es költségvetés formájában az emberek nyakába önt, ahhoz a Fidesznek van köze, és a végén még azt hihetnék az emberek, hogy nincsen másik lehetőség, csak ez az egyetlen út, amit a kormány javasol” – jelentette ki.

Orbán úgy vélte, nem az bizonytalanítaná el a Fidesz választóit, ha egyeztetne Gyurcsány Ferenccel, hanem az, ha egyszer csak azt látnák, hogy az emberek ellenére kötnek megállapodást a kormánnyal, és részt vesznek egy olyan hatalmi paktumban, amelynek egy célja van, hogy a politikai elit a mai összetételében hatalmon maradjon.

Arra a felvetésre, hogy szerdán délben egy interjúban még lehetségesnek nevezte a találkozót Gyurcsánnyal, majd délután bejelentették, hogy nem megy el az egyeztetésre, Orbán azt mondta, szerinte ez nem kettős nyilatkozat. Mint mondta, a dolgoknak egy demokratikus pártban az a rendjük, hogyha volt egy reggeli telefonbeszélgetés, „az ember ilyenkor nyitva hagy minden lehetőséget”, aztán összehívja az elnökséget, döntést hoznak, és aszerint jár el. A pártelnök szerint a Fidesz elnökségében nem kellett senkinek senkit meggyőznie, mert teljes egyetértés volt az ügyben. Az elnökség azt mondta, hogy az arcátlanságnak vagy a cinizmusnak is van határa, hiszen a kormány a költségvetéssel egy brutális megszorító csomagot fogadott el a parlamentben, így ezek után színjáték és cinizmus összeülni, és azt mondani, hogy azért kicsit beszéljünk már arról, hogy mit lehetne tenni - mondta a Fidesz elnöke.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
MTI Itthon

Orbán Viktor megússza

Nem kap büntetést frakciójának vezetőitől Orbán Viktor, amiért hétfőn tizenegyszer szavazott az Országgyűlésben a Fidesszel szemben - tudta meg a Népszabadság.

MTI Itthon

Orbán Viktor nem fog találkozni Gyurcsány Ferenccel

A Fidesz elnöke nem fogadja el Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezését kettejük találkozójára - jelentette be Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Lengyel László Vélemény

Lengyel László: Orbán Viktor dilemmája, válság idején

Gyurcsány Ferenc nem George Brown, a magyar helyzet nem azonos a brittel. Gyurcsány hiteltelen rossz tanuló, Brown nem az. Brown betesz a gazdaságba, élénkíti a fogyasztást, nem törődik a hiánnyal. Gyurcsánynak ki kell vennie, meg kell szorítania, és még lejjebb kell vinnie a hiányt. A brit ellenzék szembemegy a Brown csomaggal. Orbán inkább kivár, nem aggódik: az elvonások, a reálgazdasági válság 2009 tavaszán megsemmisíthetik a maradék kormányzati népszerűséget.

MTI Itthon

Együttműködést ajánl a kormánynak Orbán

Konkrét kérdésekben együttműködik a Fidesz a kormánnyal azért, hogy egy-két hónapon belül megszülessen az a 25-30 intézkedés, amely alkalmas arra, hogy az építőipari munkahelyek a válság ellenére megmaradjanak - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a nagy építő- és építőanyag ipari cégek vezetőivel folytatott tanácskozás szünetében szerdán Budapesten.

MTI Itthon

Orbán: 2009 a szocialista politika összeomlásának éve lesz

A 2009-es év a kiégett szocialista politika összeomlását fogja hozni - jelentette ki Orbán Viktor szombaton, Budapesten a Fidesz kibővített évadzáró választmányi ülésén. Az MSZP szóvivője szerint a nemzetközi pénzügyi válság kezelése összefogást kíván a felelős politikai erők között, Orbán Viktor azonban továbbra is az acsarkodás pártján áll.

Nem hallgatott tanácsadóira, és jól tette, így nyert választást

Nem hallgatott tanácsadóira, és jól tette, így nyert választást

Újra megkísérti az államapparátust a "szem.számnak ingere"

Újra megkísérti az államapparátust a "szem.számnak ingere"

Szinte csak Apple termékeket használt a Huawei alapítójának letartóztatott lánya

Szinte csak Apple termékeket használt a Huawei alapítójának letartóztatott lánya

Orbán idehaza máris sunyi brüsszeli bürokratákról beszél

Orbán idehaza máris sunyi brüsszeli bürokratákról beszél

Lopott droggal kereskedett négy férfi, lecsapott rájuk a rendőrség - videó

Lopott droggal kereskedett négy férfi, lecsapott rájuk a rendőrség - videó

Mark Hamill még mindig szuper jó fej: jedi lovagként gratulált egy elszánt kisfiúnak

Mark Hamill még mindig szuper jó fej: jedi lovagként gratulált egy elszánt kisfiúnak