szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Miskolcon hétfőn ül össze a szmogbizottság egy esetleges riadó elrendelésének szükségessége miatt - mondta Csizmadia János, a miskolci önkormányzat építési és környezetvédelmi osztályának vezetője vasárnap.

Akkor kell szmogriadó riasztási fokozatot elrendelni, ha két mérőállomáson két napon keresztül eléri vagy meghaladja a határértéket a levegő szennyezettsége és az ezt követő harmadik napon sem hoz a meteorológiai helyzet javulást - közölte az osztályvezető.

A szálló por napi átlagkoncentrációja téli időszakban jellemzően az ipari üzemek, fűtőberendezések kibocsátásától, illetve az időjárási körülményektől függ - tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy Miskolc elsőként tájékoztatta a lakosságot a szmogveszélyről, riasztást azért nem rendeltek még el, mert a vasárnapi időjárás változása módosíthatja az értékeket.

Pénteken és szombaton a borsodi megyeszékhelyen is meghaladta a határértéket a légszennyező anyagok koncentrációja. Miskolcon hétfőn ül össze a katasztrófavédelmi és környezetvédelmi szakemberekből álló bizottság, hogy döntsön a további lépésekről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!