szerző:
MTI

Miskolcon hétfőn ül össze a szmogbizottság egy esetleges riadó elrendelésének szükségessége miatt - mondta Csizmadia János, a miskolci önkormányzat építési és környezetvédelmi osztályának vezetője vasárnap.

Akkor kell szmogriadó riasztási fokozatot elrendelni, ha két mérőállomáson két napon keresztül eléri vagy meghaladja a határértéket a levegő szennyezettsége és az ezt követő harmadik napon sem hoz a meteorológiai helyzet javulást - közölte az osztályvezető.

A szálló por napi átlagkoncentrációja téli időszakban jellemzően az ipari üzemek, fűtőberendezések kibocsátásától, illetve az időjárási körülményektől függ - tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy Miskolc elsőként tájékoztatta a lakosságot a szmogveszélyről, riasztást azért nem rendeltek még el, mert a vasárnapi időjárás változása módosíthatja az értékeket.

Pénteken és szombaton a borsodi megyeszékhelyen is meghaladta a határértéket a légszennyező anyagok koncentrációja. Miskolcon hétfőn ül össze a katasztrófavédelmi és környezetvédelmi szakemberekből álló bizottság, hogy döntsön a további lépésekről.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A meleg miatt drágul az áram

A meleg miatt drágul az áram

Újsághirdetésben toboroz mozdonyvezetőket a MÁV

Újsághirdetésben toboroz mozdonyvezetőket a MÁV

Kiütötte ellenfelét, hibátlan a Győr

Kiütötte ellenfelét, hibátlan a Győr

Megtrollkodták a legjobban várt karácsonyi reklámot

Megtrollkodták a legjobban várt karácsonyi reklámot

Nemzetek Ligája - Portugáliában lesz a négyes döntő

Nemzetek Ligája - Portugáliában lesz a négyes döntő

Zala megyét már beborította a hó – fotók

Zala megyét már beborította a hó – fotók