szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egyelőre nem találták meg az óbudai bankrablót; a rendőrök befejezték annak a tízemeletes Miklós utcai panelháznak az átvizsgálását, ahova a Flórián téri rablást követően az elkövető feltehetően bemenekült.

Kommandósok készülődnek Óbudán
© MTI

A férfi két óra előtt nem sokkal lépett be a pénzintézetbe, lefegyverezte a biztonsági őrt, majd a pénz átadására szólította fel a bank alkalmazottait.
   
A bank alkalmazottai riasztották a rendőröket, akik a helyszínre érve megzavarták a bankrablót. Ezt követően a rabló elvette a biztonsági őr fegyverét és egy túszt ejtve elmenekült a pénzzel együtt a helyszínről. A túszt, aki a bank egyik férfi alkalmazottja, később elengedte és bemenekült egy Miklós utcai 10 emeletes épületbe.
   
Arról egyelőre nincsenek információk, hogy lövés dördült volna el a bankfiókban. A rablás során a biztonsági őr a rablóval való dulakodás miatt könnyebben megsérült - mondta Sass Oszkár.
   
A Miklós utca 9-15. szám alatti tízemeletes panelház környezetét a rendőrök lezárták, az épület bejáratait fegyverrel a kézben őrzik - látta a helyszínen az MTI tudósítója.
   
A helyszínen sok rendőr látható, egy mentőautó is a helyszínen várakozik. A lakók közül többen az ablakból figyelik az eseményeket, vagyis az épületet egyelőre nem ürítették ki. Az ott élők közlése szerint a ház lépcsőházait közös folyosó köti össze.
   
A helyszínen mintegy két tucatnyi kommandós sorakozott fel, akik a 9. és 11. szám bejárata előtt sorakoztak fel, majd fél négykor behatoltak az épületbe.
   
A Miklós u 7. számú ház előtt egy fekete maroklőfegyvert találtak a rendőrök. Minden rendőr kézben tartott fegyverrel, golyóálló mellényben posztol a helyszínen.
VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Fegyveres bankrablás Borsodban

Négy férfi fegyverrel kirabolt egy benzinkutat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Dédestapolcsányban, két gyanúsítottat elfogtak, társaikat még keresik – jelentette a rendőrség.

19 perc alatt feltöltött telefon, vezeték nélkül: új gyorstöltéssel állt elő a Xiaomi

19 perc alatt feltöltött telefon, vezeték nélkül: új gyorstöltéssel állt elő a Xiaomi

Jakab Péter egy zsák krumplit vitt Orbánnak, Kocsis Máté vette el tőle

Jakab Péter egy zsák krumplit vitt Orbánnak, Kocsis Máté vette el tőle

Jogállamisági tárgyalások: előrelépés történt az alkudozásban

Jogállamisági tárgyalások: előrelépés történt az alkudozásban