szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A mobiljegy technikai részleteiről még a fővárosi önkormányzatnak is döntenie kell. A közgyűlés tavaly decemberben fogadta el az sms-jellegű mobiltelefonos BKV-jegyvásárlási megoldást. Eszerint a 499 forintért mobiltelefonnal vásárolható jeggyel hétköznap 60 percet, hétvégén és éjszaka pedig 90 percet lehetne utazni.

 

A fővárosi közgyűlés feltehetően márciusban, esetleg áprilisban dönthet a mobiljegy technikai paramétereiről, a BKV pedig a közbeszerzési eljárás lefolytatása után akár már nyáron életbe léptetheti a mobiljegyet.   

Egy, a decemberi közgyűlésre készült háttéranyagból kiderült, hogy a BKV-nak egyszeri költségként, kétmillió forintért mobiltelefonokat kell vásárolnia a jegyellenőröknek. A cég számításai szerint az első évben a vonaljegy-vásárlások három százaléka történne mobiltelefonnal. Ez a féléves tesztidőszakban 340 ezer mobiljegy-értékesítést jelentene. A mobilszolgáltató ebből 25 millió forint jutalékot kapna. 
   
Pécsett múlt héten csütörtökön jelentették be, hogy mobiltelefonról is megvásárolhatók a helyi járatú buszjegyek és bérletek. A szolgáltatás az iziSHOP mobil vásárlási rendszerben, nem telefonszámról, hanem kártyaadatok megadásával, bankkártyáról történik, így a jegyek árát sem plusz kényelmi díj, sem SMS-költség, mindössze a rendeléshez szükséges mobil internetes kapcsolat néhány forintos díja terheli. Első alkalommal telepíteni kell a rendszert, utána minden további jegyvásárlás mindössze néhány percet vesz igénybe. 
  
A 210 forintért váltható 30 percre és az 500 forintba kerülő 120 percre szóló jegyek, s a bérletek érvényességük megszűnését színváltoztatással jelzik a telefon kijelzőjén.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Januártól egységes budapesti bérlet lesz 9000 forintért

Egységes budapesti bérletet vezetnek be januártól, a 9000 forintba kerülő bérlet a BKV, a Volánbusz és a MÁV Start összes vonalára és szolgáltatásaira egyaránt érvényes lesz a főváros határain belül - közölte Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester szombaton a Városházán.

MTI Itthon

Sztrájk lehet a BKV-nál, elutasították a követeléseket

Egy lehetséges sztrájk megtartásáról egyeztet a BKV tizenegy szakszervezete, mert a cég vezetősége nem fogadta el az érdekképviseletek követeléseit - közölte Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnökhelyettese.

MTI Karrier

Egységes BKV-sztrájk lehet februárban

Egységes és összehangolt BKV-sztrájk lehet februárban a kormány által ígért 30 milliárd forint hiánya, a HÉV kiszervezése és a munkavállalók védelme érdekében - közölte Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének szóvivője és Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnökhelyettese.

Húsz éve írtuk

A vágy villamosa - BKV-jegyáremelés anno

„Senki ne számítson rá, hogy a február 1-jétől átlagosan közel a duplájára dráguló budapesti tömegközlekedés színvonala javulni fog (...) A fővárosban közlekedők 82 százalékát ma a Budapesti Közlekedési Vállalat szállítja, a vállalat járművein utazók száma pedig egy év alatt körülbelül 1,6 milliárd. (...) A februári áremelés része a támogatások leépítésével fémjelzett gazdaságpolitikának. (...) A főváros tömegközlekedése 1988-ban már 5,3 milliárdos fenntartási juttatásban és 5,2 milliárdos menetdíj-kiegészítésben részesült – az előbbit a Fővárosi Tanács, az utóbbit a költségvetés folyósította. A költségek 15 százalékát – nem egészen 2 milliárd forintot – fizették az utasok. (1989. február 4.)”

PET-palackból van az új Audi A3-asban az üléshuzat

PET-palackból van az új Audi A3-asban az üléshuzat

Rendkívüli állapotot rendelt el Litvánia a koronavírus miatt

Rendkívüli állapotot rendelt el Litvánia a koronavírus miatt

Egymást falják fel az éhező jegesmedvék

Egymást falják fel az éhező jegesmedvék