szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Még februárban a fővárosi önkormányzat szakbizottsága elé kívánja terjeszteni Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes a BKV ez évi paraméterkönyvének, összmenetrendjének tervezetét – közölték városházi források.

Tájékoztatásuk szerint a főpolgármester-helyettes levélben kérte Kocsis István BKV-vezérigazgatót, hogy mielőbb küldje meg kabinetjének a paraméterkönyvnek a cég által összeállított tervezetét.

A szocialista politikus emlékeztette a vezérigazgatót arra: a paraméterkönyv múlt évi elfogadásakor azt ígérték, hogy az év során folyamatosan monitorozzák az eredményeket, vizsgálják a tapasztalatokat. Megkérdezik a kerületek véleményét is, hogy azt - a jelenleginél nem nagyobb összköltség mellett - beépíthessék az idei paraméterkönyvbe. A városüzemeltetési főpolgármester-helyettes a tapasztalatok összegzését és a kerületek véleményét is várja a paraméterkönyv-tervezettel együtt.

Hagyó Miklós úgy véli, hogy a múlt évi nagyszabású paraméterkönyv-változtatásnak meglett az eredménye. A kezdeti konfliktusok után a Budapesten közlekedő emberek sokaságának vált könnyebbé a közlekedése. Jelzi ezt "a rengeteg beérkező köszönő levél" is - jegyezte meg.

A főpolgármester-helyettes "kíváncsian várja" a BKV azon ígéretének megvalósulásáról szóló tájékoztatót, hogy a társszolgáltatókkal összehangolja, az utasok számára kényelmesebbé teszi az utazási lehetőségeket, a Budapest-bérlet bevezetésével egyidejűleg. A cég vállalta azt is, hogy megvizsgálja, milyen megtakarítási lehetőségeket eredményezett az egységes bérlet bevezetése, amelynek nyomán a városhatáron belül az utasok a BKV-bérlettel a MÁV és a Volán járatait is igénybe vehetik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

BKV-ellenőrökre támadtak utasok

Pénteken egy ellenőrző munkáját végző nőt felökleltek a Milleniumi Kisföldalatti Kodály körönd megállójában, szombaton pedig az 1-es villamos vonalán ütöttek meg ököllel egy jegyellenőrt - közölte a BKV, hozzátéve: mindkét esetben jegy vagy bérlet nélkül utazó személy követte el a támadást.

Húsz éve írtuk

A vágy villamosa - BKV-jegyáremelés anno

„Senki ne számítson rá, hogy a február 1-jétől átlagosan közel a duplájára dráguló budapesti tömegközlekedés színvonala javulni fog (...) A fővárosban közlekedők 82 százalékát ma a Budapesti Közlekedési Vállalat szállítja, a vállalat járművein utazók száma pedig egy év alatt körülbelül 1,6 milliárd. (...) A februári áremelés része a támogatások leépítésével fémjelzett gazdaságpolitikának. (...) A főváros tömegközlekedése 1988-ban már 5,3 milliárdos fenntartási juttatásban és 5,2 milliárdos menetdíj-kiegészítésben részesült – az előbbit a Fővárosi Tanács, az utóbbit a költségvetés folyósította. A költségek 15 százalékát – nem egészen 2 milliárd forintot – fizették az utasok. (1989. február 4.)”

MTI Itthon

BKV-jegyet vehetünk mobiltelefonról nyártól

A mobiljegy technikai részleteiről még a fővárosi önkormányzatnak is döntenie kell. A közgyűlés tavaly decemberben fogadta el az sms-jellegű mobiltelefonos BKV-jegyvásárlási megoldást. Eszerint a 499 forintért mobiltelefonnal vásárolható jeggyel hétköznap 60 percet, hétvégén és éjszaka pedig 90 percet lehetne utazni.

MTI Itthon

Februárban BKV-sztrájk lehet

BKV-sztrájk lehet februárban, miután a HÉV kiszervezésének és a vállalat átalakításának leállítását követelő 11 szakszervezet és a munkáltató között szerdán sem született megegyezés - közölte Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnökhelyettese.

MTI Itthon

Támogatják a BKV új paraméterkönyv-javaslatát

A jövő héten a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottsága elé kerül a BKV ez évi paraméterkönyvének, összmenetrendjének legújabb változata - közölte Lakos Imre, a testület elnöke.