szerző:
MTA
Tetszett a cikk?

Sólyom László köztársasági elnök pénteken fogadja Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt a Sándor-palotában - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.

Az államfő és a kormányfő legutóbb január 26-án találkozott egymással, amikor a globális pénzügyi és gazdasági válság magyarországi hatásairól, valamint az ezek kezelését célzó kormányzati cselekvés irányairól tájékoztatta a köztársasági elnököt a miniszterelnök, valamint a kíséretében a Sándor-palotába érkező három szakminiszter, Veres János pénzügy-, Szűcs Erika szociális és munkaügyi, valamint Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.

Sólyom László ezen a héten szerdán fogadta Orbán Viktort, a Fidesz elnökét is a Sándor-palotában. A találkozót az államfő kezdeményezte. A több mint egyórás megbeszélés után a pártelnök többek között arról beszélt: az államfőnek elmondta, hogy megfogalmazásaikban a liberális demokrácia értékeit és emberi méltóságot tiszteletben fogják tartani, ugyanakkor "világossá kell tenni, hogy a közbiztonság esetében a cigány származású bűnelkövetők, súlyos bűncselekményeket elkövetők aránya jelentős mértékben, napról napra fokozódó mértékben, érzékelhető mértékben növekszik".

Fidesz elnöke hangsúlyozta azt is, csak céltudatos, energikus és cselekvőképes kormánnyal lehet a közbiztonságot és a gazdaságot is helyreállítani, a mostani kormányzó párt azonban nem érti a válság lényegét, képtelen a válság kezelésére alkalmas programot kidolgozni, ezért kudarcot kudarcra halmoz.

Mint ismeretes a Fidesz elnöksége kedden közleményt adott ki, amely szerint "a dolgok nem mehetnek így tovább, itt az ideje az őszinte egyenes beszédnek. Ki kell mondani: a cigány származású emberek által elkövetett súlyos bűncselekmények száma aggasztó módon növekszik. Követeljük, hogy a kormány a bűnelkövetők származás alapján való mentegetése helyett kerítse kézre az elkövetőket, és biztosítsa az áldozatok jog- és érdekvédelmét."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Főbírójelöltje azonosul Sólyommal

Ismét vállalja a köztársasági elnök jelölését a Legfelsőbb Bíróság elnöki tisztére Havasiné Orbán Mária, a Győri Ítélőtábla elnöke - írja a Kisalföld.

MTI Itthon

Simor találkozott Sólyommal

A Magyarországot is sújtó pénzügyi és gazdasági válsággal kapcsolatban a jegybank feladatairól és lehetőségeiről tájékoztatta az államfőt Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.

MTI Itthon

Sólyom ma találkozik Gyurcsánnyal

A köztársasági elnök ma délután hivatalában fogadja Gyurcsány Ferenc kormányfőt, a találkozó napirendjén a kialakult gazdasági helyzet szerepel.

MTI Itthon

Sólyom és Basescu belemerültek az eszmecserébe

A hétfői tárgyalások azt mutatták, hogy az eddigi jó kapcsolatok tovább folytatódnak Magyarország és Románia között - mondta Sólyom László köztársasági elnök azt követően, hogy Budapesten tárgyalt román partnerével, Traian Basescuval. A tervezettnél hosszabb megbeszélésen kisebbségi kérdésekről, energetikai együttműködésről és környezetvédelmi ügyekről is szó volt.

MTI Itthon

Szűkszavú közlemény a Sólyom-Gyurcsány találkozóról

A globális pénzügyi és gazdasági válság magyarországi hatásairól, valamint az ezek kezelését célzó kormányzati cselekvés irányairól tájékoztatta Sólyom László köztársasági elnököt a miniszterelnök és a kíséretében a Sándor-palotába érkező három szakminiszter - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) hétfőn.

Keanu Reeves levágta a haját a Mátrix 4-re

Keanu Reeves levágta a haját a Mátrix 4-re

Kakas ölt rendőrt a Fülöp-szigeteken

Kakas ölt rendőrt a Fülöp-szigeteken

444.hu: Háziorvosokat mozgósítanak, annyira kevés az orvos a nyíregyházi Jósa András kórházban

444.hu: Háziorvosokat mozgósítanak, annyira kevés az orvos a nyíregyházi Jósa András kórházban