szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Azonnali hatállyal elbocsátották állásából a vesztegetéssel gyanúsított négy BKV-ellenőrt - közölte Kiricsi Karola, a közlekedési cég szóvivője.

A BKV azután döntött a szombaton őrizetbe vett négy jegyellenőr elbocsátásáról, hogy a bíróság megállapította: megalapozott a velük szemben megfogalmazott gyanú.
   
Kiricsi Karola szóvivő shétfői nyilatkozata szerint szigorúbb lesz ezentúl a BKV-ellenőrökre vonatkozó felvételi követelmény és a munkájukat is jobban vizsgálja a társaság. "Mostantól szigorúbban átvilágítjuk a jelentkezőket". 
   
A szóvivő arról is beszámolt, hogy a jegyellenőröket ezentúl "beépített bliccelőkkel", úgynevezett próbavásárlókkal ellenőrzik. Kiválasztásukat már megkezdte a BKV.
   
Tájékoztatása szerint a cégnél 406 ellenőr teljesít szolgálatot, akik évente mintegy húszmillió utast ellenőriznek. Évente négy-öt, a szombatihoz hasonló eset fordul elő a cégnél - tette hozzá.
   
A BKV az utasok érdekeit szem előtt tartva és a 12 ezer tisztességes munkavállaló jó hírének védelme érdekében elhatárolódik az ilyen esetektől.
   
A Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés miatt indított eljárást négy BKV-ellenőr ellen, akiket szombaton vettek őrizetbe. A rendőrségi tájékoztatás szerint a gyanúsítottak a jegy és bérlet nélkül utazó emberektől pénzt fogadtak el azért, hogy eltekintsenek a bírság kiszabásától.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!