szerző:
MTI

A képviselők hétfőn 353 igen, egy nem és két tartózkodás mellett támogatták, hogy a kisebbségi ombudsman kedden napirend előtt felszólaljon az Országgyűlésben.

Kállai Ernő a hétfő hajnali tatárszentgyörgyi gyilkosság miatt kérte a felszólalási lehetőséget az Országgyűlésben, hogy a romák elleni gyilkosságok, támadások és fenyegető megnyilvánulások ügyében határozott és konkrét politikai lépéseket követeljen.
   
Bár a kisebbségi és az ombudsmani törvény szerint az országgyűlési biztosnak rendkívüli helyzetben lehetősége vagy akár kötelessége is felszólalnia az Országgyűlésben, erre 1995 óta egyetlen alkalommal sem volt példa. Ombudsman csak éves beszámolója alkalmából szólalt fel eddig a Házban.
   
Hétfő hajnalban a Pest megyei Tatárszentgyörgy cigánysorán egy ötéves kisfiút és édesapját lőtték agyon ismeretlenek, házuk teljesen kiégett.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Itthon

Nagycsécs és Tatárszentszentgyörgy: hasonlóságok az elkövetésben

A roma vezetők a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság után azonnal párhuzamot vontak a tavaly november elején, Nagycsécsen történt kettős gyilkossággal, amikor hasonló körülmények között, szintén sörétes fegyverrel lőttek agyon egy cigány testvérpárt, miután rájuk gyújtották a házukat. A hvg.hu megpróbálja összevetni a két esetet.

MTI Itthon

Tatárszentgyörgy: lelőtték az áldozatokat

Lelőtték azt a kisfiút és édesapját, akiknek holttestét egy tatárszentgyörgyi lakástűz során találták meg hétfőre virradóra - közölte a boncolási jegyzőkönyv eddigi eredményét ismerteve a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi vezetője. A rendőrség tízmilliós nyomravezetői díjat ajánlott fel.

MTI Itthon

Farkas Flórián: "a pártok kilövési engedélyt fogalmaztak meg"

"Polgárháborús helyzet lesz Magyarországon", ha cigányság integrációjában nem lesz előrelépés - mondta az MTI-nek Farkas Flórián, a Fidesszel szövetséges Lungo Drom elnöke, aki szerint a tatárszentgyörgyi eset is azt bizonyítja, hogy nincs Magyarországon közbiztonság, a kormány és a rendőrség pedig tehetetlen.