szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tilos a dohányzás Szolnok összes játszóterén egy március elsején hatályba lépett helyi önkormányzati rendelet értelmében; aki ezt megszegi, szabálysértést követ el, és 30 ezer forintos összeghatárig büntethető – közölte Pókász Endre, a polgármesteri hivatal sajtóreferense vasárnap.

A játszótereken történő dohányzás tilalmáról szóló jogszabályról a megyei jogú város közgyűlése 2009. január 29-ei ülésén határozott - emlékeztetett Pókász Endre. Tájékoztatása szerint a dohányzás közterületi tiltásának első lépése volt ez a rendelet, és a testület a tapasztalatok alapján később dönt majd arról, hogy a forgalmasabb tereken hasonló korlátozást vezessen-e be.

Az európai uniós törekvések mellett Szolnok azért is döntött arról, hogy így védi a játszóparkokat, mert a város több mint 400 millió forintos beruházással valamennyi játszóterét felújítja, átépíti, illetve bekeríti. A modern és biztonságos kültéri játékokkal fölszerelt övezetek így valóban a gyerekek egészségét és kikapcsolódását szolgálhatják – jegyezte meg a sajtóreferens.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Életjelet adnak a mozik Amerikában: tarol a Godzilla Kong ellen

Életjelet adnak a mozik Amerikában: tarol a Godzilla Kong ellen

115 millió forint letaglózó ár, még ha egy Audi RS Q8-R-ről van is szó

115 millió forint letaglózó ár, még ha egy Audi RS Q8-R-ről van is szó

A közútkezelő álló járműjébe csapódott egy autó az M0-son – videó

A közútkezelő álló járműjébe csapódott egy autó az M0-son – videó