szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A Liga szakszervezeti szövetségre hivatkozó pártfoglalóktól tart az MSZDP ifjúsági szervezetének Kapolyi László üzletember-politikushoz hű szárnya – derül ki a friss HVG-ből.

Gyanúsan megugrott a Szociáldemokrata Ifjúsági Mozgalom (SZIM) taglétszáma, a „régiek” meggyőződése, hogy a szálak az országot megbénító karácsonyi munkabeszüntetések révén kvázi politikai tényezőnek számító Gaskó István vasutas-szakszervezeti vezető által irányított  Ligához vezetnek. Egyes becslések szerint az új tagok 30-40 százaléka kötődik a szakszervezethez, ezt az „újak” egy része – legalábbis belső fórumokon megszólalva - maga sem rejti véka alá. Az anyaszervezetben elnöklő Kapolyi annyit mondott a hetilanak: számára ismeretlen, szervezettnek tűnő erők a Ligára hivatkozva kísérlik meg átvenni a hatalmat a SZIM-ben.

A hatalmi harc részleteiről a csütörtöki HVG-ben olvashat.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Elmélyíti kapcsolatát egymással az MSZDP és a munkáspárt

Választási együttműködési megállapodást írtak alá tavaly decemberben a Magyarországi Szociáldemokrata Párt és a Magyarországi Munkáspárt 2006 vezetői; a megállapodást a pártok illetékes fórumainak jóváhagyását követően most hozzák nyilvánosságra – közölte Vajnai Attila, az utóbbi szervezet elnökhelyettese vasárnap.

MTI Itthon

Összefog a Centrum Párt és az MSZDP

Függetlenségének megőrzése mellett közös, illetve közösen támogatott jelölteket állít a 2009-es európai parlamenti, valamint a 2010-es országgyűlési és önkormányzati választásokon a Centrum Párt és a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP).

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 4. rész

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 4. rész

Elhunyt Erdei Árpád, az Alkotmánybíróság volt tagja

Elhunyt Erdei Árpád, az Alkotmánybíróság volt tagja

Elkobozzák a nagybányai polgármester igazolatlan eredetű vagyonát

Elkobozzák a nagybányai polgármester igazolatlan eredetű vagyonát