szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jogerősen tíz év börtönbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla csütörtökön Bakony Róbert 43 éves zalaegerszegi vállalkozót, aki egy férfi ismerősét megölte, majd a holttestet elásta, a bűncselekményben társtettese volt a 31 éves Lugosi Zoltán, aki öt év börtönbüntetést kapott.

A Nagy Zoltán bíró által vezetett büntetőtanács döntésével helybenhagyta a Zala Megyei Bíróság elsőfokú ítéletét.

A bűncselekmény előzményeként Bakony Róbertet a sértett feljelentette azzal, hogy ellopott tőle egy rakodógépet. Ezt Bakony erősen sérelmezte, mivel korábbi ügyletei miatt kapott felfüggesztett szabadságvesztésének próbaideje még nem járt le, s attól tartott, hogy az ügyek halmozódása miatt a rá rótt szabadságvesztést le kell töltenie. 

A vállalkozó szorongatott helyzetéből kínálkozó lehetőséget felismerte a sértett. Feljelentését visszavonta és hivatalosan azt nyilatkozta, hogy az ominózus gépet a vállalkozó megvette tőle. Ugyanakkor elkezdte zaklatni, többször pénzt kért tőle, s megfenyegette, hogy nyilatkozatát bármikor visszavonhatja.

2006 augusztusában a sértett Mercedes kocsiján megjelent a vállalkozó zalaegerszegi telephelyén és ismét pénzt akart. A szóváltás tettlegességgé fajult, a vállalkozó ököllel sorozatütést mért az áldozat fejére, majd amikor földre került a sértett, rugdosta, ütlegelte, végül a nyakát kezdte szorongatni. Azután alkalmazottjától, Lugosi Zoltántól kötelet kért, aki rugalmas kötéllel, úgynevezett pókkal kötötte össze a sértett kezeit. Az áldozat a helyszínen életét vesztette. A holttestet a tettesek egy kotrógép kanalába helyezték, a kanalat földdel telemerítették, majd a telephelytől távolabb szállították és két méter mélyen elásták. 

Nagy Zoltán tanácsvezető bíró az indoklásban elmondta: a védők által felvetett enyhébb elbírálásra nem volt lehetőség, mivel a bűncselekményt a tettesek nem erős felindulásban vitték véghez. A tudatszűkítő állapot nem állt fenn az elkövetőknél, amely az erős felindulás velejárója. A felek közti elszámolási vita erkölcsileg sem adott mérlegelhető motívumot a bűncselekmény enyhébb megítéléséhez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Eltűnt egy lány Zalaegerszegen

Eltűnt egy 13 éves lány szerda reggel Zalaegerszegen, a rendőrség információkra számít a felkutatásához - közölte csütörtökön a megyei rendőr-főkapitányság.

Matolcsy: Magyarország három háborút vívott 2020-ban

Matolcsy: Magyarország három háborút vívott 2020-ban

Állítólag ezeket az iPhone-okat már nem fogja támogatni az Apple

Állítólag ezeket az iPhone-okat már nem fogja támogatni az Apple

Szlovákiában csaknem tízezer új fertőzöttet regisztráltak az országos tesztelés szombati napján

Szlovákiában csaknem tízezer új fertőzöttet regisztráltak az országos tesztelés szombati napján