szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több órán át folytatódott az ügyészi perbeszéd pénteken a Fővárosi Bíróságon Tasnádi Péter és 13 társának büntetőperében, amelyben a vállalkozót tizenhat bűncselekménnyel, köztük felbujtóként életveszélyt okozó testi sértéssel, valamint emberölés előkészületével vádolják. Tasnádira az ügyész fegyházbüntetést kért. A bíróság ugyanakkor feloldotta a férfira kirótt lakhelyelhagyási tilalmat.

Az ügyészség szerint Tasnádi Péter 2001 és 2007 decembere között személyes sérelmei megtorlására bűncselekmények megszervezésére, elkövetésére adott utasítást, esetenként már a börtönből illegálisan kijuttatott levelekben, illetve telefonbeszélgetésekben. 

A két és fél éve zajló per pénteki tárgyalásán csaknem hat órán át folytatódott a kedden megkezdett ügyészi vádbeszéd. Az ügyész délután befejezte azoknak a bűncselekménynek a felsorolását, amelyek Tasnádi Péter volt felesége és a vele kapcsolatban állók - a nő élettársa, anyósa és ügyvédje - ellen irányultak.

A vádbeszéd szerint Tasnádi Péter 2002 és 2004 között többször próbálta megszervezni volt felesége megöletését. Tette mindezt személyes bosszúból, miután a nőnek új élettársa lett, akit Tasnádi szintén többször próbált megöletni. A vád szerint volt, amikor a vállalkozó 3 millió forintot, máskor 10 milliót ajánlott a két ember megöléséért.  

Tasnádi Péter vallomásában elismerte, hogy figyeltette a nőt, de tagadta, hogy meg akarta volna öletni. A vádirat szerint Tasnádi Péter megrendelésére történt az is, hogy 2003 februárjában a vállalkozó volt anyósát arcon öntötte savval egy ismeretlen. Tasnádi célja ezzel a vád szerint az volt, hogy megfélemlítse volt feleségét, és kikényszerítse anyagi követelésének teljesítését. A vállalkozó tagadta a bűncselekmény elkövetését, azt mondta, hogy ő is csak a tévéből értesült az esetről.

Az ügyész Tasnádi Péterrel szemben fegyházbüntetést indítványozott felbujtóként, bűnszervezetben elkövetett kétrendbeli, életveszélyt okozó testi sértés, kétrendbeli emberölés előkészülete, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés, közveszéllyel fenyegetés, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények miatt. Két másik vádlottra szintén fegyházbüntetést kért az ügyész. A per március 30-án folytatódik a védőbeszédekkel, amelyek előreláthatóan négy napon keresztül tartanak majd.

A bíróság a tárgyaláson - a védő indítványára - feloldotta a Tasnádi Péterre korábban elrendelt lakhelyelhagyási tilalmat, mondván, hogy már nem áll fenn a bűnismétlés és a szökés veszélye. Az ügyész fellebbezett a végzés ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Tasnádi tegnaptól szabadon mozoghat a fővárosban

Tasnádi Péter házi őrizetét megszüntette, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el november 5-én a Fővárosi Bíróság a vállalkozóval szemben, aki ellen felbujtóként elkövetett emberölés előkészülete és életveszélyt okozó testi sértés miatt folyik eljárás.

Csikász Brigitta Itthon

Tasnádi megütötte a fiát

Nem került vissza az előzetes letartóztatásba Tasnádi Péter, miután csütörtökön egy vita során megütötte fiát, Tasnádi Edmondot, aki elesett, és betörte az orrát. Korábban Tasnádinak azért kellett a házi őrizetből a rácsok mögé visszamennie, mert összetűzésbe került a villájába őt befogadó Bodnár Józseffel.

Itthon

Megszereztük Tasnádi orvosi papírjait - dokumentumok

Egy új szakvélemény szerint a maffia-bűncselekményekkel vádolt vállalkozó mégsem elmebeteg, ezért a perújítás perújításának lehetőségét vizsgálja az ügyészség a Tasnádi-ügyben – derül a HVG csütörtökön utcára kerülő számából.

hvg.hu Itthon

Érdekes videofelvétel Tasnádi Péter szembesítéséről

Nem mindennapi videófelvétel került fel a több súlyos bűncselekménnyel gyanúsított Tasnádi Péter honlapjára: a filmen az előzetes letartóztatásban lévő Tasnádit szembesítik az ellene folyó egyik ügy sértettjével, a Fradi egykori gyúrójaként ismert Bodnár „Szakáll” Józseffel. Tasnádi a felvétel készítésének idején azért volt előzetesben, mert Bodnár azt állította, hogy húszmillió forintot sikkasztott el tőle.

hvg.hu Itthon

Tasnádi-interjú: felmentették a hvg.hu két újságíróját

Egy Tasnádi Péter vállalkozóval készült interjú miatt állt vádlottként bíróság előtt a hvg.hu két újságírója, miután a korábban első számú keresztapa hírében álló férfi fiai feljelentették őket rágalmazásért. A bíróság első fokon felmentette az újságírókat. Az ítélet nem jogerős.

Senki nem veszi fel a telefont az oltásügyi forródróton

Senki nem veszi fel a telefont az oltásügyi forródróton

Négynapos munkahetet és eurót is ígér a Momentum

Négynapos munkahetet és eurót is ígér a Momentum

Hétfőn már tárgyalnának a kormánnyal a magánegészségügyi szolgáltatók arról, hogyan tudnák segíteni a járvány elleni védekezést

Hétfőn már tárgyalnának a kormánnyal a magánegészségügyi szolgáltatók arról, hogyan tudnák segíteni a járvány elleni védekezést