szerző:
MTI

Minden alapot nélkülöznek azok a sajtóértesülések, hogy egy Jászjákóhalmán történt elfogás összefüggésben áll a Tatárszentgyörgyön február 23-án történt kettős gyilkossággal - tudta meg az MTI rendőri vezetőktől pénteken.

Pénteken a Magyar Nemzet, előző nap pedig a szoljon.hu Jász-Nagykun-Szolnok megyei online hírportál számolt be arról, hogy még kedd este kommandósok fogtak el öt férfit Jászjákóhalmán, s az eset - meg nem erősített hírek szerint - összefüggne a tatárszentgyörgyi kettős gyilkossággal.

A Szolnok megyei rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján az elfogással kapcsolatban annyit közölt, hogy Jászjákóhalmán fokozott közúti ellenőrzést tartottak és az egyik áteresztő pontnál "az ellenőrzés kikerülésére irányuló manővert észlelt a szolgálatot teljesítő járőr". A rendőrök megtalálták az autót, abban gázriasztó fegyvert, "rendőri jelleget imitáló tárgyakat (jelvény, mellény, gumibot) és klasszikusan rablásnál használt eszközöket találtak".

A közlemény szerint az autóban öt férfi volt, őket őrizetbe vették és rablás előkészülete miatt az ügyben eljárást indítottak. A Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője, Bartha László az MTI megkeresésére péntek reggel úgy fogalmazott: nem kommentálja a lapok találgatásait.

Szabó Zita százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek péntek délben azt mondta: nincs olyan információjuk, amely szerint összefüggés lenne a jászjákóhalmi elfogás és a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság között. Hozzátette, a február 23-ra virradóra, romák sérelmére elkövetett támadásban a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz, míg a keddi elfogásban a megyei rendőrség bűnügyi osztálya folytat eljárást.

A Szolnok megyei rendőrségi sajtóreferens azt is elmondta, a kedden elfogott férfiak szabadlábon védekeznek, és a vizsgálat kiterjed arra is, hogy korábban követtek-e el bármilyen bűncselekményt. Rendőri vezetőktől az MTI pénteken úgy értesült: minden alapot nélkülöz az a feltételezés, hogy az öt elfogott férfi roma származású.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Tatárszentgyörgyi gyilkosság: az édesanya nyilatkozott

Végig a karomban tartottam a fiamat, a mentők majdnem egy óra múlva érkeztek meg, addigra meghalt - idézte fel a hétfő hajnalban történeteket a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt férfi felesége a közszolgálati csatorna Az Este című műsorának.

MTI Itthon

Tatárszentgyörgy: a rendőrség két-három embert keres

Rendőrségi források szerint két-három embert keresnek a tatárszentgyörgyi gyilkosság ügyében - írta szerdai számában a Népszabadság. A lap szerint ugyanakkora kaliberű vadászfegyverrel lőttek Tatárszentgyörgyön, mint Nagycsécsen.

hvg.hu Itthon

Nagycsécs és Tatárszentszentgyörgy: hasonlóságok az elkövetésben

A roma vezetők a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság után azonnal párhuzamot vontak a tavaly november elején, Nagycsécsen történt kettős gyilkossággal, amikor hasonló körülmények között, szintén sörétes fegyverrel lőttek agyon egy cigány testvérpárt, miután rájuk gyújtották a házukat. A hvg.hu megpróbálja összevetni a két esetet.

MTI Itthon

Tatárszentgyörgyi gyilkosság: a rendőrség igen bizakodó

A hatóságok szerint jelenleg kizárható, hogy a közelmúltban romák ellen elkövetett fegyveres, Molotov-koktélos támadásokat szervezett szélsőséges csoportok követték el - írja a Népszava. A Blikk úgy tudja: a tavalyi galgagyörki támadás is összefügg a tatárszentgyörgyi esettel. A Magyar Nemzet szerint külföldi segítséget kértek a magyar nyomozók az ügyben.

MTI Itthon

Tatárszentgyörgy: eltemették az áldozatokat

Katolikus szertartással, cigány szokás szerint zeneszó kíséretében vettek végső búcsút kedden a tatárszentgyörgyi brutális gyilkosság két áldozatától a helyi temetőben; a 27 éves apa és ötéves kisfia búcsúztatásán mintegy ötezren, köztük parlamenti politikusok vettek részt.

MTI Itthon

Tatárszentgyörgy: hibát hibára halmoztak

Több fegyelmi vizsgálat is indult a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság ügyében, mivel a kormányfő számára készült minisztériumi jelentésekből az derült ki, hogy az eljárásban a rendőri, az egészségügyi és a tűzoltó közreműködők között vannak, akik hibát követtek el - értesült az MTI kormányzati forrásból szerdán.

MTI Itthon

Tatárszentgyörgy: a család feljelentést tesz

Feljelentik a rendőröket, tűzoltókat és mentősöket azok a családtagok, akiknek rokonait hétfőre virradóra ismeretlenek agyonlőtték Tatárszentgyörgyön és felgyújtották otthonukat - nyilatkozták a hozzátartozók kedden a Pest megyei település utolsó utcájában teljesen kiégett ház udvarán tartott virrasztáson az MTI-nek.

MTI Itthon

Tatárszentgyörgy: lelőtték az áldozatokat

Lelőtték azt a kisfiút és édesapját, akiknek holttestét egy tatárszentgyörgyi lakástűz során találták meg hétfőre virradóra - közölte a boncolási jegyzőkönyv eddigi eredményét ismerteve a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi vezetője. A rendőrség tízmilliós nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Itthon

„Nem roma volt, nem magyar, hanem egy mészáros”

„Nem roma volt, nem magyar, hanem egy mészáros” – mondta a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt fiatal férfi egyik rokona a leégett épület szomszédságában álló szülői házban. A család a temetésig virraszt, de keddre olyan estét szerveztek, amely egyben demonstráció is a rasszizmus ellen.

Kirúgták a kormánymédia plagizáló újságíróját

Kirúgták a kormánymédia plagizáló újságíróját

Hűvösre kerültek az orgazdák, csökken az autólopások száma

Hűvösre kerültek az orgazdák, csökken az autólopások száma

Turbulencia, villámok: 25 perc helyett kétórás rémálom lett a brit hercegi repülőút

Turbulencia, villámok: 25 perc helyett kétórás rémálom lett a brit hercegi repülőút

Sikerült fokozni: emeletes tréler miatt büntettek egy román sofőrt

Sikerült fokozni: emeletes tréler miatt büntettek egy román sofőrt

Elton John: Hatalmas csalódás volt az új Oroszlánkirály

Elton John: Hatalmas csalódás volt az új Oroszlánkirály

Ha ilyen wifi-routere van otthon, azonnal cserélje le, a gyártó is ezt javasolja

Ha ilyen wifi-routere van otthon, azonnal cserélje le, a gyártó is ezt javasolja