szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt ma is egyeztet kormánytagokkal. Az MTI úgy tudja, ma Göncz Kinga távozó külügyminiszterrel, Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterrel, illetve Gyenesei István önkormányzati miniszterrel tárgyal a kormányfőjelölt.

Az önkormányzati tárca vezetője kedden úgy nyilatkozott: ha a válságkezelő programmal nem ért egyet, abban szerepet sem vállal, s nem is lesz a tagja a következő kormánynak. Bajnai Gordon hétfő óta egyeztet a tárcavezetőkkel és államtitkáraikkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Bajnai 15 aláírást szedett össze az SZDSZ-től

Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője hétfőn eljuttatta Bajnai Gordonnak a válságkezelés költségvetési feltételeinek támogatásáról szóló, a szabad demokrata frakció 15 tagja által aláírt politikai nyilatkozatot - közölte az SZDSZ sajtóosztálya az MTI-vel.

MTI Itthon

Marketing Centrum: hatvan százalék felett áll a Fidesz

A pártválasztók körében a Fidesz 61 százalékon áll, míg az MSZP 25-ön. A legnagyobb ellenzéki párt népszerűsége februárhoz képest hét százalékkal nőtt - állapította meg a Marketing Centrum felmérése.

Vélemény

Gulyás József drámai intelme: az SZDSZ vesztébe rohan!

Gulyás József, az SZDSZ Országos Tanácsának tagja a testület vasárnapi ülésén tudomásul vette bár, de két társával együtt elutasította Bajnai Gordon kományfői jelöltségét. Írásban beterjesztett beszámolójában kifejtette, hogy szerinte miért jár az SZDSZ az önpusztítás útján. Engedélyével az alábbiakban ismertetjük véleményét a kialakult helyzetről, döntésének okairól.

MTI Itthon

A miniszterek raportra mennek Bajnaihoz

Helyzetjelentést kér a héten minden minisztertől Bajnai Gordon, miután vasárnap az MSZP kongresszusa, később pedig az SZDSZ országos tanácsa is támogatta miniszterelnök-jelöltségét.

MTI Itthon

Veres és Keller szótlanul távozott Bajnaitól

Hét minisztérium vezetői, miniszterek és államtitkárok egyeztettek kedden Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölttel a gazdasági minisztériumban Budapesten; a megbeszéléseket követően a sajtónak nyilatkozó tárcavezetők egyhangúan arról nyilatkoztak, hogy csak szakmai kérdésekről, nem pedig személyi kérdésekről esett szó. Veres János és Keller László, valamint Székely Tamás és Vojnik Mária nem nyilatkozott az egyeztetés után.

Lengyel László Vélemény

Lengyel László: egy minőségi Bajnai-kormánnyal vannak esélyeink

Feltéve, hogy fajsúlyos, egyben a Fidesszel konszenzust kereső Bajnai-kormány áll fel, az ellenzéknek is érdeke lesz, hogy folyamatosan egyezkedjen, többek között a 2010-es költségvetés, a Valutaalappal és az EU-val kötött hitelszerződések ügyében. Ellenkező esetben a várható jövő évi választási győzelmük után rájuk szakadhat az ég, nemzetközileg elszigetelődhetnek.

MTI Itthon

Fidesz: nem tárgyalunk

A Fidesz sem Bajnai Gordon "illegitim kormányával", sem pedig "az új MSZP-SZDSZ koalícióval" nem tárgyal az emberek háta mögött - olvasható abban a válaszlevélben, amelyet Szijjártó Péter küldött Bajnai Gordon kormányfő-jelöltnek. A Fidesz elnöki stábjának vezetője a párt keddi elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatón ismertette a levelet.

MTI Itthon

Kiss Péter a kormányprogramról beszélt Bajnai Gordonnal

A kormányprogramról beszélt Kiss Péter kancelláriaminiszter, az MSZP alelnöke Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölttel. Kiss Péter kedden a gazdasági minisztériumból távozóban arról nem nyilatkozott újságíróknak, hogy marad-e miniszter.

hvg.hu Itthon

Gyurcsány: a végeredmény közel van az optimálishoz

Az elmúlt két hét persze nem volt egyszerű, de a végeredmény nagyon közel van az optimálishoz: új miniszterelnök, stabilabb parlamenti többséggel, konszenzusos pártelnök - blogolta a miniszterelnök néhány nap kihagyás után ismét.

Labrisz: Jelentsék az összes megtévesztő mesét a fogyasztóvédelemnek

Labrisz: Jelentsék az összes megtévesztő mesét a fogyasztóvédelemnek

Évi 61 százalékos profitrátával Rogán Cecília könnyen viccel

Évi 61 százalékos profitrátával Rogán Cecília könnyen viccel

Equilor: Várnak kockázatok Amerikára Biden alatt

Equilor: Várnak kockázatok Amerikára Biden alatt