szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az előzetes letartóztatásban levő VII. kerületi polgármester, Hunvald György állítólag több hete aláírt egy nyilatkozatot a lemondásáról, de "alkudozás" állhat a háttérben, s ezért nem pótolta még az MSZP.

Van Hunvald György által aláírt nyilatkozat arról, hogy lemond fővárosi képviselőségéről - közölték az MTI-vel hétfőn jogi és önkormányzati szakemberek, akiknek ismeretei szerint az irat nemrég Kéri Lászlóhoz, az előzetes letartóztatásban lévő VII. kerületi  polgármester tanácsadójához, bizalmasához került. Kérivel az MTI-nek napok óta nem sikerül felvennie a kapcsolatot. A Hunvald György polgármesteri titkárságán hagyott üzenetre szintén nem válaszolt. 
    
Az MTI-nek az MSZP fővárosi frakciójához közelálló politikusok és jogi szakemberek elmondták, hogy "hitelt érdemlő információjuk" van arról, miszerint van Hunvald György által aláírt lemondás, de ennek felhasználása körül gondok vannak, "alkudozás zajlik" ez ügyben. Ismeretei szerint a lemondás dátuma már több hetes. 
    
Szocialista fővárosi önkormányzati politikusok már napok óta arról nyilatkoznak, hogy Hunvald György válaszolt lemondását kérő levelükre. Horváth Csaba főpolgármester-helyettes pénteken az ATV-ben úgy nyilatkozott, hogy Hunvald Györgytől jelzést kaptak arról, miszerint lemondásával kész feloldani a fővárosi költségvetés kapcsán kialakult patthelyzetet, s már csak a technikai részletek vannak hátra. 
    
Steiner Pál MSZP-frakcióvezető szintén azt nyilatkozta, hogy védője szerint Hunvald már válaszolt a szocialistáknak. Pontos ismeretek hiányában Steiner a Népszavának egyelőre csak legendaként említette azokat az információkat, hogy Hunvald feltételt szabott a lemondásáért cserére. A lap múlt pénteki információi szerint   Hunvald egyfajta szándéknyilatkozatot kért a fővárost vezető koalíciótól, hogy lemondása után sem hoznak a VII. kerületre hátrányos döntéseket. Gergely József, a polgármestert helyettesítő szocialista alpolgármester a lapnak egyebek közt elmondta, hogy a főváros többször is megpróbált olyan döntést hozni, amelyek ellentétesek voltak a kerület érdekével, s ezek ellen Hunvald fellépett. Ennek eredménye, hogy Hunvald módosítására a Fővárosi Közgyűlés kevésbé szigorú szabályozást hozott a régi zsidónegyed épületeinek bontásával kapcsolatban, mint amit a városvezetés szorgalmazott. 
    
Az MTI információi szerint a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén elhangzott, hogy ha meglesz Hunvald György lemondása, mintegy két hétre van szükség ahhoz, hogy pótolják őt. A mandátumot várhatóan nem az MSZP fővárosi listáján soron következő Bihary Gábor, hanem a pártvezetés által javasolt XXIII. kerületi elnök,  Kivágó Ivánné kapná.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

VII. kerületi panama: mással is gyanúsítják Hunvaldékat

Hivatali visszaéléssel is meggyanúsította a Központi Nyomozó Főügyészség az erzsébetvárosi ingatlanügyek miatt korábban letartóztatott Gál Györgyöt, a VII. kerület gazdasági és pénzügyi bizottságának volt vezetőjét és Kardos Pétert - mindketten helyi SZDSZ-es politikusok -, valamint Hunvald Györgyöt, a kerület MSZP-s polgármesterét.

MTI Itthon

Fővárosi MSZP: Hunvald mondjon le!

Az MSZP ügyvédein keresztül kétszer is megkérte Hunvald György előzetes letartóztatásban lévő VII. kerületi polgármestert, hogy mondjon le fővárosi közgyűlési mandátumáról – mondta Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke csütörtökön az MTI érdeklődésére.

MTI Itthon

Hunvald előzetesben

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság Hunvald Györgyöt, a VII. kerület szocialista polgármesterét.

MTI Itthon

Hunvald György tagadta a hivatali visszaélést

Újabb vallomást tett az előzetes letartóztatásban levő Hunvald György csütörtökön; az erzsébetvárosi polgármester tagadta, hogy hivatali visszaélést követett volna el - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

MTI Itthon

Már nem Bánáti védi Hunvaldot

Megszűnt a Bánáti János ügyvédnek az erzsébetvárosi ingatlanügyben Hunvald György kerületi polgármester védelmére adott megbízás hétfőn.

hvg.hu Itthon

"Hunvald úr egy egyenes, nyílt ember" - videó

Szolidaritási tüntetést tartottak pénteken Hunvald György kollégái és barátai, akik hisznek az előzetesben ülő erzsébetvárosi polgármester ártatlanságában. "Biztos, hogy kiengedik és semmi nincs" - mondja az egyik reménykedő résztvevő. Tekintsék meg videónkat!

Tíz napra karanténba küldik, aki nem vesz részt az önkéntes koronavírusteszten Szlovákiában

Tíz napra karanténba küldik, aki nem vesz részt az önkéntes koronavírusteszten Szlovákiában

Vajon mit pötyögött a mobiljába Lajos király, mielőtt a Csele-patakba fulladt?

Vajon mit pötyögött a mobiljába Lajos király, mielőtt a Csele-patakba fulladt?

Felfüggesztették az SZFE honlapját

Felfüggesztették az SZFE honlapját