szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A médiahatóság Fidesz által delegált tagja szerint "szakmailag hibás, politikailag pedig elfogult" döntést hozott az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a múlt héten, amikor nem rendelte el a Kuncze Gábor szabad demokrata politikus által vezetetett egyik Klubrádió-műsor hatósági vizsgálatát.

Szalai Annamária különvéleményében emlékeztet arra: a médiatörvény azon passzusa miatt indítottak ellenőrzést korábban az ügyben, amely szerint "a műsorszolgáltatásban közzétett műsorszámok összessége, illetőleg ezek bármely tartalom vagy műfaj szerinti csoportja nem állhat párt vagy politikai mozgalom, illetve ezek nézeteinek szolgálatában".

A fideszes delegált megjegyzi: az ORTT irodája a január 8-én, január 22-én és január 29-én sugárzott, Az ötös című műsorszámok ellenőrzése eredményeként indítványozta, hogy a testület indítson közigazgatási eljárást a műsorszolgáltatóval szemben, ezt azonban a tagok többsége (a szocialista párt két és az SZDSZ egy delegáltja) leszavazta.

"Mind a monitoring osztály által elkészített vizsgálati jelentés, mind a jogi osztály által megfogalmazott előkészítő anyag megállapítja, hogy a műsorban több szempontból is problémás volt Kuncze műsorvezetői jelenléte, illetőleg az ezzel kapcsolatos gyakori szereptévesztése" - fogalmaz a médiahatóság fideszes tagja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Mégse lesz médiahatóság?

Úgy tűnik, hogy hiába az ötpárti erőfeszítés: a parlamenti erők a nyilvánosság felháborodása nyomán elhatárolódni látszanak saját médiatörvény-tervezetüktől, amely médiahatóságot állítana föl, illetve növelné a politika befolyását a közmédiumokra - írta a szerdai Népszabadság.

MTI Itthon

Vizsgálat az RTL-es újságíró rabosítása ügyében

Vizsgálatot indított az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium annak érdekében, hogy kiderüljön, milyen álláspontot foglalt el az ügyészség az RTL Klub munkatársának rabosítása ügyében, illetve az hogyan befolyásolta a rendőrség munkáját - közölte Draskovics Tibor miniszter.

MTI Itthon

Tizenegy pályázó MTV-elnöknek

Tizenegyen pályázták meg a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztját a hétfő délutáni határidőig - értesült a közmédiumot felügyelő kuratórium elnökségének több tagjától a nap folyamán.

MTI Itthon

Médiatörvény: az SZDSZ megorrolt az MSZP-re

Az MSZP azzal, hogy bejelentette, nem engedi az Országgyűlés elé a médiatörvény-javaslatot, elzárta a további tárgyalások lehetőségét, hiszen egyoldalú döntésével elrontotta azt a bizalmi légkört, amelyekre az eddigi munka épülhetett - ezt Pető Iván (SZDSZ) közölte.

MTI Itthon

Új jelentkező az országos rádiófrekvenciára

Versenybe szállna a két országos kereskedelmi rádiós frekvencia egyikéért a radiocafé 98.6 tulajdonosa, ha megpályáztatják a hullámsávokat – közölte Kádár Tamás, az Est Media Group ügyvezetője.

MTI Itthon

Közszolgáltat-e a Petőfi Rádió?

A Magyar Rádió álláspontjával egyezően látja a közszolgálati feladatok teljesítésének módját a közmédiumok európai szervezete - tudható meg az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) két igazgatója által jegyzett levélből, amelyre a Petőfi adó működésével kapcsolatos per első tárgyalási napján többször is hivatkoztak a felek a Fővárosi Bíróságon.

Vámos Miklós Demeter Szilárdnak: Takarodjon melegebb éghajlatra!

Vámos Miklós Demeter Szilárdnak: Takarodjon melegebb éghajlatra!

RTL: Tömegek voltak a plázákban szombaton

RTL: Tömegek voltak a plázákban szombaton

Csehország már lazít a járvány elleni szabályokon

Csehország már lazít a járvány elleni szabályokon