szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Magánokirat-hamisítás miatt vádat emeltek a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház volt nemzetközi referense ellen, a hamis meghívólevelek kapcsán a teátrumban tavaly kipattant botrány nyomozását követően - tájékoztatott Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

A Hevesi Sándor Színház nemrég lemondott igazgatója, Stefán Gábor a múlt év tavaszán tett feljelentést a rendőrségen okirat-hamisítás gyanúja miatt, miután a színház hírnevének is ártott több levél az intézmény állítólagos meghívásáról, nagy összegű támogatásáról, majd mindezek elmaradásáról. Addigra valószínűsíthető volt, hogy a teátrum brüsszeli vendégszereplésre szóló meghívója, egy mexikói fellépést kilátásba helyező levél, valamint egy olaszországi, 433 ezer eurós támogatásról szóló levél hamis, de valótlan az 1,8 millió eurós európai uniós forrásról szóló tájékoztatás, továbbá az Európai Színházak Uniójába (UTE) való felvételt ígérő, 200 ezer eurós támogatást kilátásba helyező levél is.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság március végén vádemelési javaslattal zárta le az eset vizsgálatát. A rendőrség megállapította, hogy a fiktív meghívók miatt igazoltan legalább 1,7 millió forintot fizetett ki indokolatlanul a Hevesi Sándor Színház, mert egyebek mellett Mexikóba szóló repülőjegyeket vásároltak, díszleteket szállítottak Zalaegerszegről a repülőtérre, de csak az utolsó pillanatban, egy újabb "levélből" derült ki, hogy a szereplést a "meghívók" lemondták.

A Zalai Hírlap beszámolója szerint a 31 éves S. Dóra 2003 óta dolgozott a színházban, 2007-ben kapta azt a feladatot, hogy latin-amerikai társulatokkal alakítson ki kapcsolatot. A nő tagadta az ellene felhozott vádakat, de az írásszakértő megállapítása szerint például a mexikói meghívásról szóló leveleken a névaláírás, a feladó és a címzés kézírása is a volt nemzetközi referenstől származik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Tíz, és öt év börtön a zalaegerszegi gyilkosság elkövetőinek

Jogerősen tíz év börtönbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla csütörtökön Bakony Róbert 43 éves zalaegerszegi vállalkozót, aki egy férfi ismerősét megölte, majd a holttestet elásta, a bűncselekményben társtettese volt a 31 éves Lugosi Zoltán, aki öt év börtönbüntetést kapott.

MTI Kult

Lemondott a zalaegerszegi színház igazgatója

Lemondott igazgatói posztjáról Stefán Gábor, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója - tájékoztatott Gyimesi Endre, a színházat fenntartó város polgármestere szombaton.

Halló, Örkény Színház? Egy verset kérnék

Halló, Örkény Színház? Egy verset kérnék

Egyben leszállt a kínai holdszonda, nemsokára elkezdi gyűjteni a Hold köveit

Egyben leszállt a kínai holdszonda, nemsokára elkezdi gyűjteni a Hold köveit

A járvány miatt 607 rabot engedtek szabadon Srí Lankán

A járvány miatt 607 rabot engedtek szabadon Srí Lankán