szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ítélethirdetését követően megszökött egy öt év börtönre ítélt vádlott a Szegedi Városi Bíróságról. A férfi a tárgyalóterem első emeleti ablakán keresztül menekült - erősítette meg Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese.

A bírósági szóvivő a múlt szerdán történt esettel kapcsolatban közölte, az első fokon eljáró bíróság a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és jövedéki orgazdaság miatt - mint különös visszaesőt - öt év börtönre és ötmillió forint pénzmellékbüntetésre ítélte.

Tájékoztatása szerint a férfi az ítélet kihirdetésekor és indokolásakor jelen volt. A bíróság döntött a vádlott előzetes letartóztatásáról is. Amint a férfi ezt meghallotta, illetve látta, hogy egy rendőr hozzá indul, a földszinten lévő tárgyalóterem - korábbi szellőztetés miatt résnyire nyitva hagyott - ablakát feltépte, kiugrott az utcára, majd elmenekült. A jelen lévő rendőrök megpróbálták őt elfogni, de ez nem sikerült. A bíróság biztonsági őre azonban látta, hogy a vádlott egy gépkocsiba ugrik be, mely nagy sebességgel elhajt. A jármű rendszámát jelezte a rendőröknek.

Az eljáró bíró haladéktalanul elfogatóparancsot bocsátott ki, illetve döntött a nemzetközi és európai elfogatóparancsról is. A vádlott keresése azóta is nagy erőkkel folyik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Megszökött az ítélethirdetésről a vádlott

Megszökött az ítélethirdetésről Farkas Péter olimpikon testvére, Farkas Károly vádlott; rosszullétre hivatkozva a mosdóba ment, majd eltűnt a Pesti Központi Kerületi Bíróság épületéből hétfő délután.

MTI Itthon

Testvére után Farkas Péter is megszökött az ítélethirdetésről

Testvére után Farkas Péter is eltűnt a többórás ítélethirdetésről a Pesti Központi Kerületi Bíróságon hétfőn. Nem jogerősen Farkas Péter olimpiai bajnokot 5 év fegyházra ítélte a bíróság kábítószerrel való visszaélés miatt, testvérét, Károlyt pedig 7 évre.

„Minden fertőzött dolgozónak járna a 100 százalékos táppénz”

„Minden fertőzött dolgozónak járna a 100 százalékos táppénz”

Nem csak hagyja a vietnami cenzúrát a Facebook és a Google, de segíti is

Nem csak hagyja a vietnami cenzúrát a Facebook és a Google, de segíti is

Graffitivel emlékeznek Maradonára Óbudán

Graffitivel emlékeznek Maradonára Óbudán