szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szanyi Tibor, az MSZP fenntartható fejlődés munkacsoportjának vezetője az áfa általános kulcsának emelését csak akkor támogatja, ha bizonyos alapvető élelmiszerek, a nagy élőmunka-tartalmú szolgáltatások, a megújuló energiaforrások használata, illetve a távhőszolgáltatás a mai húsz százaléknál alacsonyabb, kedvezményesebb kulcs alá kerül majd - írja hétfői számában a Népszabadság.

A nagy élőmunka-tartalmú szolgáltatásokhoz sorolták az építőipart, a vendéglátást és a turizmust. A lap úgy tudja, hogy bár nincs veszélyben a szocialista frakcióegység, az MSZP képviselőcsoportja továbbra is határozott és egységes a válságkezelő program támogatásában, igaz, számos képviselő csak záradékokkal írta alá a kormányfő által előzetesen kért politikai támogató nyilatkozatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Szanyi: a szocialista pártot gyönyörűen lehet balra hangolni

Egy, a címben már említett váratlan eseményt leszámítva meglepetések nélkül zajlott le a Magyar Szocialista Párt vasárnapi, párt- és miniszterelnök-jelölő budapesti kongresszusa. Az előzetes várakozásoknak megfelelően az egyetlen elnökjelölt, Lendvai Ildikó frakcióvezető lett a párt elnöke, s Bajnai Gordont megerősítették miniszterelnök-jelölti mivoltában.

MTI Itthon

Szanyi: Bajnai nem kér biankó csekket

Szanyi Tibor nem hiszi, hogy Bajnai Gordon biankó csekket kért a szocialistáktól. A képviselő hétfőn a parlamentben újságírók előtt úgy fogalmazott, a miniszterelnök-jelölt megállapodásra törekszik, ami véleménye szerint korrekt, mert valóban szükség van egy ilyen egyezségre az MSZP-frakció és a kormány között.

hvg.hu Itthon

Szanyi zacskós zsemlét osztott - videó

Egy liter tej, kettő májkrém, hagyma, csokoládé, kávéitalpor és zsemle - mindez nejlon szatyorban. Ezzel kedveskedett a Demokratikus Hálózat a nehéz sorsú embereknek a belvárosi Bankcenter előtt. Galba-Deák Ádám, a fiatal baloldaliak szervezetének elnöke szerint intézményesen nem kötődnek az MSZP-hez, "személyi kötődések" vannak. Ennek jegyében Szanyi Tibor is felbukkan, és legott osztani kezd.

MTI Itthon

Az MSZP megszavazza az új nyugdíj- és áfaszabályokat

Az MSZP megszavazza a 13. havi nyugdíj eltörlését, az általános forgalmi adó egyes kulcsainak és a táppénz szabályoknak a módosítását - jelentette ki Lendvai Ildikó pártelnök hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva.