szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bajnai Gordon sikeresnek nevezte kormánya eddigi 50 napját. A miniszterelnök az MR1-Kossuth Rádió reggeli hírműsorában ezt azzal indokolta, hogy megcsinálták, amire vállalkoztak, vagyis nagyon gyors cselekvéssel visszafordították Magyarország szekerét arról a lejtőről, amelynek szakadék van a végén.

Elmondta: a legfájdalmasabb lépéseket már megtették, de van még néhány olyan takarékossági intézkedés, amelyek a jövő évi költségvetésben jelennek majd meg. Ide sorolta többek közt, hogy takarékosabban kell gazdálkodnia az államnak. Ezek a lépések kevésbé érintik közvetlenül az embereket, sokkal inkább a nem hatékonyan működő állami vállalatokra, önkormányzati szervezetekre vonatkoznak majd - közölte a kormányfő.

A legfontosabb feladatnak a növekedés újraindítását nevezte. Ehhez több lépésre van szükség, például beindítani a kisvállalkozások finanszírozását, kiválasztani és erősíteni Magyarország jövőbeni húzóágazatait - mondta a miniszterelnök.

Bajnai Gordon ha kell, tovább tárgyal a szabaddemokratákkal a vagyonadóról, akik az egyeztetésre vonatkozó igényüket kedden jelentették be. Számunkra a lényeg az, hogy vagyonadóra szükség van Magyarországon, és az ebből befolyó 40-50 milliárd forint a személyi jövedelemadó csökkentésére menjen. Technikáról, részletekről szívesen egyeztetek bárkivel, van még idő, hiszen a vagyonadó később kerül a parlament elé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Bajnai: válságban kétszer olyan gyorsan telik az idő

Bajnai Gordon szerint válságban kétszer olyan gyorsan telik az idő, ezért úgy gondolja, hogy ötven nap után már időszerű értékelést tartani a kormány tevékenységéről. A kormányfő az RTL Klubnak kedden adott nyilatkozatában azt mondta, a "cselekvés kormánya" ez idő alatt nagyon sok lépéssel igazolta, hogy Magyarország számára van jobb út, mint amin korábban haladt.

MTI/hvg.hu Itthon

Bajnai: nő a gazdagok adóterhelése és a munka becsülete

Jövőre a kormány által tervezett adócsökkentési program szerint minden jövedelmi sávban jobban járnak az adózók, kivéve azt a 10 ezer embert, aki kétmillió forintos vagy annál is magasabb havi jövedelemmel rendelkezik. Bajnai Gordon miniszterelnök napirend előtt szólalt fel a parlamentben.

MTI Itthon

Bajnai: újabb korrupcióellenes lépések

A kormány újabb korrupcióellenes intézkedéseket javasol még az első félévben: kialakítanának egy közérdekvédelmi bejelentési rendszert, és újra kezdeményezik a pártfinanszírozás átalakítását. Erről Bajnai Gordon miniszterelnök beszélt a Huguette Labelle-lel, a Transparency International kuratóriumának elnökével tartott közös sajtótájékoztatóján.