szerző:
MTI

A Gyurcsány-Bajnai-korszakkal, amely megkezdte saját maga átmentését, nincs kiegyezés - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a párt XXIII. tisztújító kongresszusán szombaton Budapesten, ahol újra megválasztották a Fidesz elnökévé.

Orbán Viktor szerint a Gyurcsány-Bajnai-korszak megkezdte saját maga átmentését a kormányváltás utáni időkre - már arra készülnek, hogy egyszer visszatérjenek. A Gyurcsány-Bajnai-korszak már nem a következő választásra koncentrál, hanem arra, hogy mindenhova "beépítse, befészkelje" magát, hogy egyszer visszatérjen - mondta. Hozzátette: a Gyurcsány-Bajnai-korszak nemcsak hogy makacsul ellenáll a változásnak, hanem megindította elszánt harcát is a változás, a magyar emberek eszményei és tervei ellen.
   
A Fidesz elnökének szavai szerint "bármennyire is megismertük már őket, bármennyire is meggyengültek, hiba lenne lebecsülni túlélési képességüket és technikájukat". A Gyurcsány-Bajnai-korszak ki akarja menteni, el akarja tüntetni azt, amit a hátralévő időben el tudnak tüntetni az emberek pénzéből, külföldről érkező forrásokból, hogy aztán azokat a mostani és a majdani kampányaikra, sötét trükkjeikre és akcióikra használják fel. "Elegendő, ha csak az offshore-technikákat idézzük fel" - jegyezte meg, hozzátéve: ezért ügyködnek a még megmaradt vagyon, elsősorban a föld- és a vízkincs privatizációján, ezért helyezik el "ejtőernyőseiket". Utóbbiaknak azt üzente, ha eddig nem csomagoltak ki, most már nem is érdemes.
   
A változás kapcsán e korszak leginkább a felelősségre vonástól retteg, hiszen pontosan tudják, mi mindent műveltek az elmúlt években - emelte ki. Úgy vélte, hogy nyilván már most lázasan dolgoznak a nyomok eltüntetésén. "Mi nem egyezünk ki, ezzel a korszakkal nincs kiegyezés" - jelentette ki. Hozzátette: jó lenne hátradőlni a győzelem után, de küzdelem következik, s nem is akármilyen. Mint mondta, történelmi lehetőséget jelent az európai parlamenti (EP) választások eredménye, mert úgy tűnik, a Fidesz és a KDNP politikai kényszerkoalíció nélkül kormányozhatja majd az országot.
   
Beszédében Orbán Viktor úgy fogalmazott: múlt vasárnap olyan lehetőséget kapott Magyarország, amilyet életünkben soha még egyszer kapni nem fogunk. Ezt jelenti a vasárnapi győzelem: nem a diadalt, hanem a lehetőséget -  tette hozzá.
   
Ez egy történelmi lehetőség számunkra, mert úgy tűnik, politikai kényszerkoalíció nélkül, csak az emberekkel összefogva, szabadon lehet majd kormányoznunk az országot, "meg tudjuk tisztítani a politikát a hazugságtól, a kisstílű hatalmi játszmáktól és a pult alatti kompromisszumoktól" - jelentette ki a pártelnök, akit óriási tapssal, felállva fogadtak a kongresszus küldöttei és vendégei.

Úgy látja, hogy kényszerkoalíció nélkül akarnak és talán tudnak is majd kormányozni, és - mint fogalmazott - "mi csak szabad akaratú emberekkel akarunk koalíciót kötni, senki mással és semmilyen más párttal, és erre most nagyon komoly esélyünk is van." Megjegyezte, hogy egy 56 százalékos listás győzelem egy következő országgyűlési választásokon óriási többséget jelentene, mindenfajta koalíciós kényszer nélkül.
   
Orbán Viktor beszédében felidézte, hogy hol volt húsz évvel ezelőtt június 13-án. Mint elmondta, Kövér Lászlóval "körmölt egy beszédet" egy XI. kerületi presszóban. Az akkori napokról mindenki érezte, történelmi percek ezek, és négy évtizednyi hallgatás után végre kimondhatják: "oroszok haza, diktatúra a szemétdombra!" Közölte: azóta is bennük van az akkor képviselt eszme: a szabad Magyarország eszméje.
   
Orbán Viktor szerint az elmúlt 20 évben egymás mellett élt a régi és az új, azonban a háttérből mindig a régi világ irányított a titkosszolgálati kapcsolataival, médiabefolyásával, külföldi összeköttetéseivel. Ezeknek volt egy tervük arra, hogy miként lehet a demokratikus keretek között tovább működtetni a diktatúrát, függőségben tartani a társadalmi többséget, és hogy hogyan lehet legyengíteni úgy az országot, hogy ne legyenek képesek a magyarok megvalósítani az álmukat. Ez a rafinált terv azonban megbukott, "mert mi nem hagytuk magunkat" - hangsúlyozta.
   
"Egészen biztosak lehetünk abban" azonban, hogy most készül egy új terv, mert nagyon megijedtek attól, ami májusban Pécsett és múlt vasárnap, az EP-választás napján történt - közölte.
   
A jövő évi választásra utalva úgy fogalmazott: az utolsó nagy összecsapás, amelyben az emberek eszményei és a hatalom tervei össze fognak csapni, de "most lett valódi esélyünk legyőzni őket", lezárni a Gyurcsány-Bajnai-korszakot. A lezárás után pedig az embereknek meg kell tudniuk, mi történt ebben a sötét korszakban Magyarországon - fűzte hozzá.
   
Orbán Viktor úgy vélekedett, az is a Fidesz erejét mutatja, hogy ha egy közhelyszámba menő mondatot mondanak, arra egy egész parlament is összeül, hogy megvitassa azt. "Köszöntsük szlovák barátainkat!" - mondta, amikor köszönetet mondott a Fidesz aktivistáinak, EP-képviselőinek és köszöntette a küldötteket, valamint a kongresszus többi vendégét. "Köszönöm a bizalmat, és igyekszem meghálálni" - mondta Orbán Viktor, miután bejelentették: a következő két évben is ő vezetheti a pártot.
   
Most itt az idő: egy a tábor, és hatalmas, egy a zászló, és büszkén, magasan leng, és az van ráírva, hogy Hajrá, Magyarország, Hajrá Magyarok! - zárta kongresszusi beszédét Orbán Viktor, akit felállva tapsoltak meg a küldöttek.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Újraválasztották Orbán Viktort

Újraválasztották a Fidesz elnökének Orbán Viktort, valamint a Fidesz négy jelenlegi alelnökét, Pokorni Zoltánt, Varga Mihályt, Kósa Lajost és Pelczné Gáll Ildikót a párt XXIII. tisztújító kongresszusán szombaton Budapesten.

Dugába dőlhet a Facebook nagy terve, menekülnek saját pénzének támogatói

Dugába dőlhet a Facebook nagy terve, menekülnek saját pénzének támogatói

Választás: furcsaságok történnek Ferencvárosban

Választás: furcsaságok történnek Ferencvárosban

"Legyőzhettük volna Borkait, ha a jobbikosok nem válnak árulóvá"

"Legyőzhettük volna Borkait, ha a jobbikosok nem válnak árulóvá"

Kecskemétnek most is fideszes lesz a polgármestere

Kecskemétnek most is fideszes lesz a polgármestere

Úgy néz ki és ízre is olyan, mint a marhahúspogácsa – ígérik növényi kreálmányukról az ausztrál tudósok

Úgy néz ki és ízre is olyan, mint a marhahúspogácsa – ígérik növényi kreálmányukról az ausztrál tudósok

Útra kiszaladt őz miatt ért baleset két motorost Hajdú-Biharban

Útra kiszaladt őz miatt ért baleset két motorost Hajdú-Biharban