szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kővel dobták be a tatai MSZP-iroda utcai üvegportálját. A történteket péntek reggel észlelték. Mindezt Tatai-Tóth András szocialista képviselő közölte.

Az MSZP országgyűlési képviselője elmondta: a rendőrség vizsgálja a történteket, de utalt arra is, hogy szerinte a helyi politikai légkör következménye lehet a támadás. Tatai-Tóth András emlékeztetett arra, hogy a Legfelsőbb Bíróság a napokban neki adott igazat, s kimondta: az MSZP uniós kampányban használt helyi szórólapjai nem törvénysértők. Ennek ellenkezőjét állította a tatai Fidesz-elnök, Michl József polgármester, és ezzel a véleményével a helyi választási bizottsághoz is fordult.

A szocialista képviselő felidézte, hogy a Fidesz politikusa a szerint az MSZP valótlanságot állított a szórólapján, kisajátította a városi uniós fejlesztéseket, s ezzel megsértette az esélyegyenlőséget. Ezeket az állításokat a polgármester a tatai televízióban is elmondta a kampánycsend előtti utolsó este - hangsúlyozta Tatai-Tóth András. A megyei választási bizottság a Fidesz beadványának adott igazat, ezt ő megfellebbezte, az Országos Választási Bizottság  (OVB) pedig valamennyi állítást valótlannak találta.

Elmondta még, hogy a Fidesz megfellebbezte a Legfelsőbb Bíróságnál (LB) az OVB-döntést, amelyet végül az LF azzal zárt le, hogy minden tekintetben igazat adott Tatai-Tóth András fellebbezésének.

"Feljelentett a Fidesz" címmel az alaptalan vádakról végül Tatai-Tóth József sajtótájékoztatón számolt be, amelyet a tatai televízió le is adott - közölte a szocialista politikus. Bár nem tudja bizonyítani, hogy az MSZP-iroda üvegportáljának megrongálása szoros összefüggésben lenne ezzel a jogi procedúrával, szerinte az atrocitásra mégis a városban uralkodó politikai légkör eredményeként került sor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videók

"Aki ezt csinálta, az maga volt a disznó" - videó

Egymástól néhány kilométerre lévő szobrok perlekednek egymással Budapesten. Egy madár és néhány cipő. Előbbi egy kézcsonkot vett a csőrébe, utóbbiba disznócsülkök bújtak. A budapestiek szörnyülködnek: miféle szerzetek ezek a szobrok, jobb lenne, ha békén hagynák egymást.

MTI Itthon

Budaházy már előzetesben

Előzetes letartóztatásba helyezte a terrorcselekménnyel is gyanúsított Budaházy Györgyöt a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB).

MTI Itthon

Az SZDSZ ma dönt a vagyonadóról

Átmenetileg inkább a civil világot választja Szent-Iványi István, az SZDSZ európai parlamenti listavezetője. A politikus erről a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában beszélt.

MTI Itthon

Koraősszel újabb MSZP-kongresszus lesz?

Egy augusztus végi, szeptember eleji újabb kongresszus nézhet szembe az MSZP által elkövetett hibákkal, és dönthet a programról, illetve az új hiteles személyekről. Ezt Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes fogalmazta meg a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

Itthon

Schmitt Pál lehet a házelnök

Ha a Fidesz kormányra kerül, az Országgyűlés elnöke a dolgok jelenlegi állása szerint Schmitt Pál, a Fidesz EP-delegációjának vezetője lehet - írja a Népszabadság, egy, a Fidesz elnökéhez közeli forrásra hivatkozva.

Jobb tévéket akar a Samsung, az LG-től rendelnének kijelzőt hozzá

Jobb tévéket akar a Samsung, az LG-től rendelnének kijelzőt hozzá

Eladó Szása, a 42 éves, de csak 23 ezer kilométert futott budapesti Lada

Eladó Szása, a 42 éves, de csak 23 ezer kilométert futott budapesti Lada

Kiléptetné Németországot az unióból az AfD

Kiléptetné Németországot az unióból az AfD