szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ágh Péter eddigi ügyvezető alelnököt választotta elnökévé a Fidelitas a Miskolcon megtartott IX., tisztújító kongresszusán szombaton; az eddigi elnök, Szijjártó Péter nem jelöltette magát.

A Fidelitas éléről való távozását Szijjártó Péter a Fideszben betöltött feladataival - kommunikációs igazgató, szóvivő és most már az elnöki stáb vezetője is - indokolta. Ágh Péter a 478 leadott szavazat több mint 92 százalékát kapta meg. "Együtt maradtunk a legnehezebb időszakokban is, (...) a Fidesz is azért tud ma Magyarország, sőt nemcsak Közép-Európa, hanem Európa legnagyobb és legerősebb pártja lenni", mert 2006-ban is igazi nagybetűs csapatként maradt együtt - mondta.
   
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a kongresszust köszöntő videóüzenetében azt mondta: nem gondolta volna 1990-ben, hogy húsz évvel később a politikai pálya felé orientáló fiataloknak ugyanazt a harcot kell és érdemes megvívniuk, "amit mi azt hittük, hogy végérvényesen megvívtunk". Kijelentette, hogy a szabad Magyarországért végzett munkájukat az idő nem ítélte elég súlyosnak, az egész rendszerváltást kisiklatták, "ki kell egyenesíteni ezt az ösvényt", mert amelyen most járunk, azon nem érkezünk meg a szabad Magyarország világába.
   
A határ a csillagos ég, a szabad Magyarországért kell harcolni, bár az ellenfelek változtak, de lényegében ugyanazok, akik 1989-1990-ben voltak. Azt a munkát, amit mi nem tudtunk elvégezni, azt most együtt kell elvégeznünk, ha nem akarjátok, hogy az egész később rátok maradjon. Ezt a munkát maradéktalanul, egyszer, s mindenkorra visszafordíthatatlanul kell elvégezni - fogalmazott a Fidesz elnöke. Schmitt Pál, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kongresszuson kiemelte: négy vezérszó különbözteti meg a Fidelitas fiataljait más, például a baloldal ifjúsági szervezetében lévőktől: az, hogy keresztény, polgári, konzervatív és nemzeti érzelem jellemzi őket. Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke Miskolcról azt mondta: a borsodi megyeszékhely nem büszkélkedhet jó önkormányzati vezetéssel. Példaként említette a helyi villamosprojektet, mert ez nyilvánvalóan nem fogja megoldani az itt élők problémáit. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szamizdat, balfácán, letiltás – furcsa közleményben reagált Orbán Manfred Weber szavaira

Szamizdat, balfácán, letiltás – furcsa közleményben reagált Orbán Manfred Weber szavaira

Itt a videó, amin látni, ahogy összeomlik a 900 tonnás rádióteleszkóp

Itt a videó, amin látni, ahogy összeomlik a 900 tonnás rádióteleszkóp

A magyar sportág újabb lépéssel közelebb került ahhoz, hogy olimpiai szám legyen

A magyar sportág újabb lépéssel közelebb került ahhoz, hogy olimpiai szám legyen