szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormány és a pénzügyi tárca arra törekszik, hogy gyorsítsa a jövő évi költségvetés elkészítésének menetét, ezért a 2010. évi büdzsé tervezetét már szeptember 8-án szeretné benyújtani a kormány a parlamentnek - mondta Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium (PM) szóvivője.

Az MTI annak kapcsán kérdezte a PM szóvivőjét, hogy szerdán a Magyar Közlönyben megjelent a kormány második féléves részletes munkaterve. Pichler Ferenc rámutatott: a Pénzügyminisztériumban ennek megfelelően egy szorosabb menetrendet alakítottak ki, amelynek értelmében a jövő évi költségvetés tervezete már szeptember elején a kormány elé kerülhet. A pénzügyi tárca azzal számol, ha sikerül tartani ezt a szigorú menetrendet, akkor a büdzsé tervezetét már szeptember 8-án benyújthatja a kormány a parlamentnek - mondta a szóvivő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Bajnai: hiteles, átfogó és hihető költségvetésre van szükség

Bajnai Gordon szerint akkor erősödhet meg véglegesen a bizalom Magyarország iránt, ha képes az eddigi részintézkedéseket egy hiteles, átfogó és hihető költségvetésbe foglalni. Erről a miniszterelnök a Magyar Televízió Napkelte című műsorában beszélt pénteken.

MTI Gazdaság

Bajnai: nem lesz választási költségvetés

Bár várhatóan a második félévben is komoly nyomás nehezedik majd a kormányra, „biztosíthatom önöket, hogy Magyarországon nem lesz választási költségvetés” – mondta Bajnai Gordon miniszterelnök az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumán.