szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ikarus buszokkal pótolja a BKV a 4-6-os villamosokat a villamos pályájának felújítása alatt.

A buszok a Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között közlekednek majd augusztus elseje és 19-e között, változó útvonalon. A BKV a busz típusának kiválasztásakor figyelembe vette az utasok biztonságát, gyors eljutásuk biztosítását, illetve forgalombiztonsági és forgalomtechnikai adottságokat is, ezért döntöttek a 280-as (csuklós) Ikarus mellett. A buszok ugyan nem rendelkeznek légkondicionálóval és nem alacsonypadlósak, de a szélesebb és magasabb peronok miatt csak ilyen buszok férnek el a vágányokon - tették hozzá.
   
A buszok - ahol lehetséges - a vágányokon közlekednek majd - közölte a BKV. A pótlásban összesen 58 csuklós autóbusz vesz majd részt, amelyek csúcsidőszakban 1-2 percenként, napközben és hétvégén 2-3 percenként fognak közlekedni.
   
A BKV a közleményben kitért a Margit híd felújítására is. A híd lezárásának idejére a nagykörúti villamosok ismét teljes hosszban, azaz a hídon is közlekednek majd - eltekintve attól az időszaktól, amíg kialakítják az ideiglenes vágányokat.
   
A BKV honlapján található adatok szerint az Ikarus 280-as buszok 16-23 évesek. Az index.hu hétfői írásában arról számolt be, hogy a BKV eredetileg klímás Volvo buszokat szánt a 4-6-os villamos pótlására, de azok több megállóban nem férnek el egymás mellett.  
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!