szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nyomozást rendelt el a BRFK törvény vagy más hatósági rendelkezés elleni izgatás és egyesülési joggal való visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt a Jobbik múlt szombati, Szabadság téri demonstrációjával kapcsolatban - közölte honlapján kedden a rendőrség.

Bencze József főkapitány hétfőn az MR-1 Kossuth Rádiónak úgy nyilatkozott: a BRFK eljárást indított annak tisztázására, ki vagy kik követhettek el jogsértést szombaton azzal, hogy részt vettek egy feloszlatott társadalmi szervezet vezetésében.
   
Szombaton a Jobbik Magyarországért Mozgalom nagygyűlést tartott a Szabadság téren, ahol közfelkiáltással újjáalakult a magyar gárda mozgalom. Az Országos Rendőr-főkapitányság pedig szombat este tudatta: "aki a bíróság által jogerősen feloszlatott társadalmi szervezet vezetésében vesz részt, bűncselekményt követ el". 
   
A főkapitány még a szombati rendezvény előtt tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: ha valaki jogsértést követ el, a rendőrség határozottan, szakszerűen és törvényesen lép fel vele szemben. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Eljárás indult a Magyar Gárda mozgalom újjáalakulása kapcsán

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást indított annak tisztázására, ki vagy kik követhettek el jogsértést szombaton azzal, hogy részt vettek egy feloszlatott társadalmi szervezet vezetésében - mondta Bencze József főkapitány hétfőn az MR-1 Kossuth Rádiónak.

hvg.hu Itthon

A Jobbikra is veszélyes lehet a Magyar Gárda

Elvesztheti az ellenőrzést a Jobbik az illegálissá vált Magyar Gárda Mozgalom irányítása felett, így a szerveződés még inkább radikalizálódhat – figyelmeztet elemzésében a Political Capital. A Gárda körüli viták ugyanakkor még inkább megerősíthetik a szélsőjobboldalt.

MTI Itthon

Vona: ha a Jobbik győz, nem köt koalíciót

A Jobbik sem köt koalíciót - közölte Vona Gábor, a párt elnöke Orbán Viktornak, a Fidesz-elnökének arra a szombati kijelentésére reagálva, miszerint ha lesz egy olyan kormány, amelyet ő fog vezetni, annak nem lesz sem MSZP-s, sem jobbikos tagja.