Tetszett a cikk?

Különleges, nagy értékű ékszert loptak el Ferihegyen egy Párizsba tartó utas poggyászából. A közel nyolcszázezer forint értékű, egyedi díszítésű arany ékszerek a repülőgépre feladott poggyászból tűntek el.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság Bűnügyi Osztálya büntető eljárást indított ismeretlen tettes ellen. A rendőrség azt tanácsolja az utasoknak, hogy feladott csomagjaikban ne helyezzenek el nagy értékű tárgyakat, inkább kézi táskájukban tartsák, őket másfelől biztonságos megoldást jelent, ha a terminálon található fóliázógépek segítségével védik csomagjaikat.

A legtöbb esetben értékes fényképezőgépek, laptopok, mobiltelefonok, készpénz tűnik el a poggyászokból - ezeket tanácsos inkább magunknál tartani és mindig tartsuk szem előtt csomagjaikat. A nyári utasforgalom megnövekedése zsúfoltságot okoz, ami kedvező terep a tolvajok számára, akik különböző trükkökkel használják ki az utasok figyelmetlenségét. Nagyobb elővigyázatossággal és figyelemmel elkerülhető a lopások többsége - olvasható a rendőrség közleményében.

Forrás: police.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!